Μαυραγάνης: 24.710 καταθέτες δήλωσαν λιγότερα από όσα έβγαλαν στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Μαυραγάνης: 24.710 καταθέτες δήλωσαν λιγότερα από όσα έβγαλαν στο εξωτερικό

MAYRAGANNIS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των 54.000 καταθετών εξωτερικού τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος προσθέτει ότι από αυτούς περίπου οι μισοί έχουν καταθέσεις μεγαλύτερες από τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, εκτιμά ότι είναι θέμα εβδομάδων η συμμόρφωση των 24.710 μεγαλοκαταθετών που εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων-δηλωθέντων εισοδημάτων κατά τον έλεγχό τους από το υπουργείο.

Ωστόσο, ο κ. Μαυραγάνης δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το πότε εκπνέει η προθεσμία δικαιολόγησης τω εισοδημάτων και κατάθεσης των αποδεικτικών από τους 24.710 φορολογούμενους, σημειώνοντας ότι τα πλήρη στοιχεία θα παρουσιασθούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Από τη πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι όλη η συζήτηση για τα διαδικαστικά της λίστας Λαγκάρντ έχουν επισκιάσει το σημαντικό μέρος της υπόθεσης που είναι ο έλεγχος των καταθετών εξωτερικού, των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, αλλά και των καταθετών Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργου.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ