Στουρνάρας προς Λαγκάρντ: Εκανε λάθος το ΔΝΤ στην Ελλάδα ή όχι; Τέλος οι ακαδημαϊκές αναλύσεις - iefimerida.gr

Στουρνάρας προς Λαγκάρντ: Εκανε λάθος το ΔΝΤ στην Ελλάδα ή όχι; Τέλος οι ακαδημαϊκές αναλύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα του «λάθους» στη συνταγή του ΔΝΤ, σε σχέση με τον περίφημο πολλαπλασιαστή, ανακίνησε χθες η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζήτησε συγκεκριμένες εξηγήσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε από το Ταμείο να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή και τις επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ύφεση.

Το Ταμείο πρέπει να ξεφύγει από τις ακαδημαϊκές αναλύσεις ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγμτοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην έκθεση του ανώτατου οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ έκανε λάθος στους υπολογισμούς του για την Ελλάδα.

Από την κυβέρνηση αλλά και από την πλευρά του κ. Στουρνάρα δεν έγινε γνωστό αν η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε σε αυτές τις αιτιάσεις ή αν προτίθεται πράγματι να προβεί σε επίσημη δήλωση για το «λάθος» στον πολλαπλασιαστή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ