Διαμαρτύρονται για το σχέδιο Αθηνά μέσα από... βιντεοπαιχνίδι [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαμαρτύρονται για το σχέδιο Αθηνά μέσα από... βιντεοπαιχνίδι [εικόνες]

Διαμαρτύρονται για το σχέδιο Αθηνά μέσα από... βιντεοπαιχνίδι [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να διαμαρτυρηθεί με έναν ευφάνταστο τρόπο για τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο Αθηνά πήρε μια τετραμελής ομάδα σπουδαστών από το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας.

Οι σπουδαστές αντιδρούν στη συγχώνευση της σχολής τους με το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Λαμίας, σημειώνουν πως το τμήμα τους είχε εξαιρετικές υποδομές και συνεργασίες με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ισχυρές εταιρείες του αντικειμένου, ενώ ζητούν να μάθουν ποια είναι τα αντικειμενικά κριτήρια για την απόφαση αυτή.

Διαμαρτύρονται για το σχέδιο Αθηνά μέσα από... βιντεοπαιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Σκεπτόμενοι πως μπορούμε να αντιδράσουμε και να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας, αποφασίσαμε να διακωμωδήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να περάσουμε κάποια μηνύματα μέσα από ένα μικρό βιντεοπαιχνίδι, το οποίο αποτελεί και απόδειξη της τεχνογνωσίας που προφέρει το τμήμα μας. Τα μηνύματα αυτά θίγουν κοινωνικά, οικονομικά αλλά και ακαδημαϊκά ζητήματα» αναφέρουν οι τέσσερις σπουδαστές.

Διαμαρτύρονται για το σχέδιο Αθηνά μέσα από... βιντεοπαιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Για το λόγο αυτό... γεννήθηκε το «Σχέδιο Αθηνά: Απόδραση από τη Λαμία». «Βέβαια, αν και το παιχνίδι αναφέρεται σε εμάς, περίπου 30.000 φοιτητές από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στην ίδια θέση και μπορούν να ταυτιστούν με το παιχνίδι όσο και εμείς» καταλήγουν οι σπουδαστές.

Διαμαρτύρονται για το σχέδιο Αθηνά μέσα από... βιντεοπαιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ