Le Monde: Στις Βρυξέλλες οι ηγέτες συμφώνησαν τη μεγαλύτερη λιτότητα στην ιστορία της Ευρώπης - iefimerida.gr

Le Monde: Στις Βρυξέλλες οι ηγέτες συμφώνησαν τη μεγαλύτερη λιτότητα στην ιστορία της Ευρώπης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσαν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ότι αρνούνται να δεχθούν τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ γιατί «δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και δεν ευνοεί τους ευρωπαίους πολίτες».

Αυτά γράφει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. «Στο τέλος μιας μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών συμφώνησαν σε έναν προϋπολογισμός λιτότητας για τα επόμενα επτά χρόνια, μειωμένο για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης» γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το κάλεσε «να αναλάβει τις ευθύνες του» και να μην καταψηφίσει την ευρωπαϊκή συμφωνία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου Αλέν Λαμασούρ ανέφερε: «Από την κρίση οι ηγέτες της Ευρώπης έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η λύση θα ήταν μια πιο εξασθενημένη Ηπειρος και με λιγότερη αλληλέγγυη. Εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο λέμε το αντίθετο». Καλεί μάλιστα τους ηγέτες να αναθεωρήσουν την συμφωνία της Παρασκευής γιατί αποστερεί την Ευρώπη από κάθε πρωτοβουλία για τα επόμενα επτά χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ