Θρίλερ στο λιμάνι του Πειραιά, οι ναυτεργάτες αρνούνται να επιστρατευτούν - iefimerida.gr

Θρίλερ στο λιμάνι του Πειραιά, οι ναυτεργάτες αρνούνται να επιστρατευτούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο λιμάνι του Πειραιά επικεντρώνεται η διαμάχη της κυβέρνησης με τους ναυτεργάτες, έπειτα από την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να επιστρατευθούν οι ναυτικοί.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να «τερματίσει» την κινητοποίηση με τη λύση που εφαρμόστηκε και απέναντι στους εργαζομένους των μέσων μαζικής μεταφοράς, με τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη να σημειώνει πως «εκ μέρους της κυβέρνησης καταβλήθηκε, έντιμα και καλόπιστα, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτραπούν τα αδιέξοδα, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και να επανέλθει η ομαλότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή ιδιαίτερα των νησιών».

«Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για τη νησιωτική Ελλάδα, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κηρύσσεται πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων και εξουσιοδοτείται ο υπουργός να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων των ανωτέρω πλοίων» κατέληξε ο υπουργός.

Δεν κάνει πίσω η ΠΝΟ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από την πλευρά της αποφάσισε να αλλάξει στάση, με τον Πειραιά να γίνεται «επίκεντρο» των κινητοποιήσεων, καθώς η απεργία θα συνεχιστεί μόνο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Παράλληλα, δηλώνουν πως θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μην λάβουν στα χέρια τους τα χαρτιά της επιστράτευσης. «Δεν παραλαμβάνουμε τα φύλλα επίταξης. Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες σε όλα τα λιμάνια της χώρας να συνεχίσουν την απεργία» ανέφεραν τα στελέχη της ΠΝΟ.

Στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας δεν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, με τους ναυτεργάτες σ' αυτά να μένουν εκτός πολιτικής επίταξης, αλλά παραμένει άγνωστο, αν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από και προς το λιμάνι της πρωτεύουσας.

Παναττική απεργία την Τετάρτη εξήγγειλε η ΓΣΕΕ

Επιπλέον «όπλο» στον αγώνα τον ναυτεργατών είναι η Παναττική απεργία που εξήγγειλε για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ σε μια ντρίμπλα για να καλύψει την απεργία της ΠΝΟ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της η ΓΣΕΕ και ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής και αντιδημοκρατικής απόφασης για την επιστράτευση των ναυτεργατών της ΠΝΟ, προκήρυξε 24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 6/2/2013.

Αντί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ναυτιλίας να δώσουν λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της Αττικής να πάρουν μέρος στην 24ωρη Απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30πμ στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ