Βιβλιοπωλείο της Αθήνας στα 49 ωραιότερα του κόσμου - iefimerida.gr

Βιβλιοπωλείο της Αθήνας στα 49 ωραιότερα του κόσμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι όμως, μέσα στο «βομβαρδισμένο» τοπίο της κρίσης στην Αθήνα, υπάρχουν πραγματικές οάσεις, που κατορθώνουν να μπουν στο διεθνή χάρτη με τους καλύτερους προορισμούς. Μια τέτοια διάκριση κέρδισε ο «Παπασωτηρίου» στην Πανεπιστημίου.

Ο γνωστός εκδοτικός οίκος Μπράουν (με ειδίκευση στα βιβλία αρχιτεκτονικής και διακόσμησης) συμπεριέλαβε το βιβλιοπωλείο της Πανεπιστημίου, απέναντι ακριβώς από την περίφημη Αθηναϊκή Τριλογία, στα 49 καλύτερα του κόσμου. Φιλοξενούνται όλα στην έκδοση «Bookshops: Long established and the most fashionable ones». Αναμεσά τους ξεχωρίζουν το κλασικό Shakespeare and Company στο Παρίσι, το μοντέρνο Libraire La Fontaine στη Λωζάννη, αλλά και το Prologue στη Σιγκαπούρη.

Τα βιβλιοπωλεία είναι χώρος συνάντησης για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, την προώθηση του πιο οικονομικού και συνάμα υψηλής ποιότητας πολιτιστικού προϊόντος. Είναι όμως και χώροι αρχιτεκτονικής έκφρασης. Ετσι, ο Παπασωτηρίου βρήκε θέση σε αυτό το λεύκωμα, χάρη στο κατάστημα που άνοιξε το 2005 και ξετυλιχθηκε σε 869 τ.μ. Ο αρχιτέκτονας Μανώλης Κολοκυθάς ήθελε ο χώρος να επικοινωνεί με το κτίριο την Αθηναϊκή Τριλογία αλλά και να προσφέρει μια αίσθηση σπιτιού. Γιαυτό χρησιμοποίησε ξύλινα πατώματα, δερμάτινα καθίσματα, απαλό φωτισμό από φωτιστικά που παραπέμπουν σε σπίτι, ενώ δημιούργησε γωνιές για πιο ιδιωτικές αναγνώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ