Tι είναι τα Farmers Markets που κάνουν χρυσές δουλειές στην επαρχία - iefimerida.gr

Tι είναι τα Farmers Markets που κάνουν χρυσές δουλειές στην επαρχία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπνευσμένο από το κίνημα της πατάτας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οργάνωσε αγορές αγροτών, γνωστές στην Ευρώπη ως Farmers Markets. Ηδη λειτούργησε η πρώτη με επιτυχία στην Πρέβεζα.

Farmers market αναμένεται να λειτουργήσει και στην Ηλεία, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή στην Πρέβεζα. Συγκεκριμένα αγρότες - παραγωγοί, θα συμμετέχουν σε ένα παζάρι που θα γίνεται κάθε Κυριακή στον Πύργο, πουλώντας απευθείας προϊόντα στους καταναλωτές.

Όπως ανέφερε στο IONION FM ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας Θοδωρής Βασιλόπουλος, την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αγρότες από ολόκληρο το νομό Ηλείας. Δικαιολογητικά είναι η δήλωση ΟΣΔΕ και βεβαίωση ότι το 35% του δηλωθέντος εισοδήματος προέρχεται από αγροτικές εργασίες. Το παζάρι θα ξεκινήσει σε ένα περίπου μήνα και θα γίνεται κάθε Κυριακή στον Πύργο.

Θα υπάρχει δυνατότητα πώλησης χονδρικής ή λιανικής φρούτων, λαχανικών, ξύλων, γάλακτος, ψαριών κ.α. απευθείας από τους παραγωγούς, με μειωμένες τιμές.

Στόχος της πρωτοβουλίας με τα Farmers Markets είναι να κλείσει η ψαλίδα στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. «Ηδη ξεκινούν δύο τέτοιες αγορές αγροτών, τα γνωστά Farmers Markets, όπου οι γεωργοί μπορούν να διαθέτουν κάθε Σάββατο, απευθείας τα προϊόντα τους, στον καταναλωτή», επεσήμανε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Οπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης, γίνονται προσπάθειες να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές ώστε να μην γίνει σπατάλη χρημάτων. «Για παράδειγμα υπάρχει μια πολύ σημαντική υποδομή στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις που για πρώτη φορά αξιοποιούμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τα Επιμελητήρια, να οργανώσουμε για πρώτη φορά ένα δημοπρατήριο. Θα αποκτήσουμε εμπειρία, παράλληλα με τη μελέτη που έχουμε αναθέσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία περιμένουμε να παραδώσει εντός των επομένων 2 μηνών», σημείωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ