Προκήρυξη για Mall: «Να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες» - iefimerida.gr

Προκήρυξη για Mall: «Να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες»

Προκήρυξη για Mall: «Να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύμπραξη αναρχικών οργανώσεων με το όνομα «Αγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall.

Οι πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις στη προκήρυξή τους σημειώνουν ότι κτύπησαν το εμπορικό κέντρο γιατί «το mall και το κάθε mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών [...] Στα θεμέλια των εμπορικών κέντρων είναι θαμμένοι οι δολοφονημένοι από τον καπιταλισμό [...] Τα εμπορικά κέντρα είναι βιομηχανίες παραγωγής ελεγχόμενων επιθυμιών και κάτεργα για τους μισθωτούς σκλάβους. Γι' αυτό έχουν χτιστεί σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, με κάμερες παρακολούθησης και ιδιωτικούς μπάτσους να σαρώνουν όλο το χώρο [...] Τα εμπορικά κέντρα έχουν κεντρική θέση στην υποβολή της κουλτούρας του ελέγχου».

Στην προκήρυξη τονίζεται ότι «ο τρόπος που διαπλέκονται οι υπόγειες γέφυρες που οδηγούν στο πάρκινγκ του με τις γραμμές του ηλεκτρικού και του προαστιακού σιδηρόδρομου και τους οδικούς άξονες που οδηγούν σκοπίμως σε αυτό, μάλλον συμβολίζει το πως διαπλέκονται και οι οικονομικές με τις πολιτικές και δικαστικές εξουσίες. Αποτελεί έργο της εταιρίας Lamda Development που ανήκει στην οικονομική αυτοκρατορία Λάτση, που πλούτισε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής».

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι δεν «θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάθει το παραμικρό κάποιος διερχόμενος τυχαίος άνθρωπος», γι' αυτό ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε «μέσα στο ντουλαπάκι ενός διαφημιστικού περιπτέρου εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα πειραχτεί από κάποιον κατά λάθος» και «δώσαμε υπεραρκετό χρόνο για την εκκένωση» του κτιρίου.

Στην προκήρυξη επισημαίνεται ότι «η αναμονή μιας αριστερής κυβέρνησης και η απογοήτευση από την επικράτηση των μνημονιακών μέσα στο θεσμικό παιχνίδι αποδυνάμωσε τις κοινωνικές αντιστάσεις», αλλά «η πιθανότητα γενική αντεπίθεσης επανέρχεται ισχυρότερη κι από πριν».

Οι δύο οργανώσεις στην κοινή προκήρυξή τους τονίζουν ότι «δεν παίζουμε σε στημένα πολιτικά παιχνίδια, ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ότι μας υποκινούν εξωγήινοι, μυστικές υπηρεσίες, ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε», συνεχίζουν, «αναρχικοί, αντικρατιστές, και εχθροί της δημοκρατίας».

Η προκήρυξη υποκρύπτει και έναν [εσωτερικό;] προβληματισμό καθώς «μοιράζονται ρόλοι και ειδικεύσεις, γεννιούνται απομονώσεις και εσωτερικές διαμάχες, δίπολα νόμιμου – παράνομου. Ερωτήματα και διλήμματα μπρος στα οποία έχουν βρεθεί σύντροφοι στις περισσότερες φάσεις του παρελθόντος. Λες και πρόκειται για ένα σταυροδρόμι μπρος στο οποίο στέκεσαι, χωρίζεις με τους συντρόφους σου και επιλέγεις το μονοπάτι σου [...] Δεν επιζητούμε», σημειώνουν, «μια σταλινική μονολιθικότητα που παραπέμπει σε "κομμουνιστικά" κόμματα [...] Πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις -που είναι τόσες όσες και οι φορείς τους- στο εσωτερικό μας με σκοπό την ενότητα στη δράση της καταστροφής του κράτους. Ο πλουραλισμός θεωρήσεων μέσα στην αναρχική κοινότητα μόνο επιζήμιος δεν είναι».

Η πρότασή τους, «για να μην παρεξηγηθούμε», όπως γράφουν χαρακτηριστικά, είναι ότι «είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε κριτική», πρόταση που φανερώνει τον διάλογο που θέλουν να διατηρήσουν ή να ξεκινήσουν. Και τονίζουν ότι επιζητούν να «ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το Δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια».

Τέλος στέλνουν την «αλληλεγγύη τους σε όλους τους αιχμάλωτους και καταζητούμενους αναρχικούς ανά τον κόσμο».

Διαβάστε εδώ όλη την προκήρυξη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ