Κανείς δε λέει «σ'αγαπώ» στην Κίνα - Ακόμα προκαλούν αμηχανία οι εντολές του Μαο - iefimerida.gr

Κανείς δε λέει «σ'αγαπώ» στην Κίνα - Ακόμα προκαλούν αμηχανία οι εντολές του Μαο

Κανείς δε λέει «σ'αγαπώ» στην Κίνα - Ακόμα προκαλούν αμηχανία οι εντολές του Μαο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση τρυφερών οικογενειακών φωτογραφιών στην εφημερίδα China Daily, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κινέζοι στις κοινωνικές τους σχέσεις: δε μπορούν να πουν «σ'αγαπώ».

Ακόμη και σήμερα, η φράση αυτή προκαλεί μεγάλη αμηχανία στους Κινέζους και το γεγονός αυτό είναι κατάλοιπο του καταπιεστικού καθεστώτος του Μαο ο οποίος απαγόρευε στον λαό να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Η «China Daily» δημοσίευσε πρόσφατα 30 φωτογραφίες στις οποίες ένας πατέρας και μία κόρη έβγαζαν μία φωτογραφία μαζί κάθε χρόνο για 30 χρόνια. Έτσι στην πρώτη φαίνεται ο πατέρας να κρατά το χεράκι της κόρης του και στην τελευταία η κόρη να κρατά το μπράτσο του ηλικιωμένου πατέρα της. Ωστόσο σοκ προκάλεσε η δήλωσή τους στην εφημερίδα ότι «Ποτέ δεν είπαμε ότι αγαπιόμαστε»

Η αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων με λόγια, πηγάζει από την εποχή του Κομφούκιου όπου μετρούσαν οι πράξεις και όχι τα λόγια, ενώ έφτασε στο απόγειό της στην εποχή του Μάο, όπου το να μιλάει κανείς για την αγάπη ήταν απαγορευμένο ως «αστικό βίτσιο», ενώ όπως εξηγεί Κινέζος ιστορικός και ερευνητής «Τα συναισθήματα εκείνη την εποχή ήταν καθυποταγμένα σε σκοπούς συλλογικούς όπως η πατρίδα, το κόμμα και η εργασία»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ