Είστε ακροδεξιοί - Είστε γκεμπελίσκοι: Στα άκρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Mall - iefimerida.gr

Είστε ακροδεξιοί - Είστε γκεμπελίσκοι: Στα άκρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Mall

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άκρα έφτασε σήμερα η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωτοβουλία του κυβερνητικού εκπροσώπου να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στην οποία, σύμφωνα με τη ΝΔ, στοχοποιούσε το εμπορικό κέντρο The Mall, λίγες ημέρες πριν την τρομοκρατική επίθεση.

«Ακροδεξιός ο Σαμαράς»

Ως επικεφαλής ομάδας ακροδεξιών που τρομοκρατεί την κοινωνία περιέγραψε τον Αντώνη Σαμαρά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι:

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη ακροδεξιά πρακτική, ο Σαμαράς καλύπτει αυτή τη στιγμή μια πολιτική έντασης. Πρόκειται για παρακρατικές μεθόδους που συμβαίνουν πρώτη φορά από επίσημα κρατικά στελέχη. Είναι μια ομάδα ακροδεξιών με επικεφαλή τον Σαμαρά και τρομοκρατούν την κοινωνία».

Για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλου ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου αλλά με την άθλια επιχείρηση προβοκάτσιας της ΝΔ και του κυβερνητικού εκπροσώπου».

ΣΥΡΙΖΑ προς Μέσα Ενημέρωσης: Μη μεταδίδετε το χαλκευμένο βίντεο

Νωρίτερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τα Μέσα Ενημέρωσης να μη μεταδίδουν το βίντεο με την ομιλία Διαμαντόπουλου που διένειμε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Από χθες μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους.
Καλούμε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σ΄ αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να σταθούν υπεύθυνα και να υπηρετήσουν χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δένδιας: Ανοήτοι γκεμπελίσκοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Λάδι στη φωτιά έριξε σήμερα Τετάρτη με δηλώσεις του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι εξαπέλυσε δριμύτατο «κατηγορώ» εναντίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην κόντρα του με την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από ότι είπα», στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης που ακολούθησε τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall.

«Από το 1978 ανήκω στην ΟΝΝΕΔ, ουδέποτε ανήκα σε οτιδήποτε άλλο. Είναι δυνατόν η πηγή πληροφόρησης αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι λειτουργούν σαν ανόητοι Γκεμπελίσκοι, να είναι το Indymedia;» είπε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε:

«Το μνημόνιο δεν είναι βία. Όταν ονομάζουμε με τον ίδιο τρόπο την περικοπή μισθών και τη βόμβα στο Mall-τα ονομάζουμε και τα δυο βία-, τότε καταλαβαίνουμε τη σύγχυση που υπάρχει στον εγκέφαλο του χαρακτηρίζοντος».

«Υπάρχει πιθανότητα να έρθει οποιοσδήποτε να επενδύσει στην Ελλάδα όταν το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί οτιδήποτε αφορά μισθολογική περικοπή ως βία

«Ο κ. Διαμαντόπουλος δεν εκφράζει το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται φωνές τύπου Διαμαντόπουλου» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Η αρχική καταγγελία Κεδίκογλου

Ολα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν ξέσπασε σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, με την οποία τον κατηγόρησε πως «στοχοποίησε» το Mall.

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου. Αμέσως στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι το πρώτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει υποστεί μοντάζ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτών που το χρησιμοποίησαν.

«Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ» απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πως «ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα».

Κάλεσε παράλληλα, τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα, ζητώντας παράλληλα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση» και τον κ. Διαμαντόπουλο «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

ΣΥΡΙΖΑ: Αθλια επίθεση της ΝΔ

Η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά της έκανε λόγο για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας», τονίζοντας ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας».

«Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαμαντόπουλος: Ποιος μίλησε για βία;

Όπως φαίνεται από ένα νέο απόσπασμα από την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος τονίζει πως κάποιοι εξισώνουν τη βία με την Αριστερά και ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ποτέ για βία.

«Μπαίνουμε στη μικροκομματική διαδικασία να εξισώσουμε τη βία με την Αριστερά. Ποιος μίλησε για βία; Μίλησα εγώ για βία; Γιατί μπαίνουν για μικροπολιτικά οφέλη σ' αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος και συνέχισε: «Βία είναι όλα αυτά τα μέτρα, τα τρία μνημόνια, να μην έχεις να ταΐσεις το παιδί σου, βία είναι να μην έχεις ρεύμα, βία να μην έχεις φάρμακα».

«Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση που είναι αυθαίρετο, ανομία είναι ότι ο Αθηναίος δεν μπορεί να πάει να κάνει μπάνιο, γιατί οι παραλίες είναι κλειστές από κέντρα διασκέδασης» τόνισε.

«Βία είναι η Ρικομέξ, βία είναι το Σάμινα, όλα αυτά είναι η βία, αυτό δημιουργεί τις αντιδράσεις σ' αυτούς που πλήττονται που δεν είναι θεμιτή. Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπάντηση Κεδίκογλου

«Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα» ανέφερε στην νέα του ανακοίνωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας πως στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική τους ομάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο Δένδιας, είναι φιλοχουντικός

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε από χθες την παραίτηση του Νίκου Δένδια ο οποίος προκάλεσε να του θέσουν πρόταση μομφής.

Σήμερα στην πρωινή ζώνη του MEGA το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, κατηγόρησε τον υπουργό ότι ήταν φιλοχουντικός και ότι δεν μπορεί να πείσει για το αντίθετο.

«Τι θέλει να καθαρίσει ο τότε φιλοχουντικός κύριος Δένδιας; Δεν έχει βγει ποτέ να πει όχι δεν ήμουν», είπε χαρακτηριστικά, με τους δημοσιογράφους Οικονομέα και Καμπουράκη να θυμίζουν ότι υπήρξε χτες επίσημη διάψευση από τον κ.Δένδια για σχέσεις του με τη χούντα.

Ο ίδιος ο υπουργός απάντησε εκ νέου, αυτή τη φορά μέσω Twitter, όπου έγραψε:

«Δεύτερος ανόητος γκεμπελίσκος εμφανίστηκε σήμερα που αντιγράφει τις τακτικές των Ναζί. Να δούμε πόσους τέτοιους έχει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.... »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ