Η Πορτογαλία επιστρέφει στις αγορές... προσεχώς - iefimerida.gr

Η Πορτογαλία επιστρέφει στις αγορές... προσεχώς

Η Πορτογαλία επιστρέφει στις αγορές... προσεχώς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή της στις αγορές και την έξοδό της από το Μνημόνιο φαίνεται πως βρίσκεται η Πορτογαλία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της, Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Μία μέρα μετά την έγκριση από το ΔΝΤ της εκταμίευσης των 838,8 εκατ. ευρώ -μέρος της δόσης των 2,5 δισ. της Τρόικα- ο κ.Κοέλιο μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Tύπου με τον Φρανσουά Ολάντ χθες στο Παρίσι, είπε πως η κυβέρνησή του «επιδιώκει να εκδώσει μακροπρόθεσμο χρέος και προσβλέπει στην αναγκαία στήριξη από τους εταίρους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η πορτογαλική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί το βελτιωμένο κλίμα των αγορών και να επιστρέψει στις αγορές σύντομα. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Λουίς Μάρκες Γκουέντες, δήλωσε πως η κυβέρνηση Κοέλιο έχει εξουσιοδοτήσει την αντίστοιχη Αρχή Διαχείρισης Χρέους να εκδώσει χρεόγραφα.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόθεση των πορτογάλων, η Πορτογαλία θα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ιρλανδία που θα βγει στις αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ