Η Σαντορίνη ανακηρύσσει το 2013 Ετος Γαστρονομίας με φάβα, ντοματάκι, κρασί - iefimerida.gr

Η Σαντορίνη ανακηρύσσει το 2013 Ετος Γαστρονομίας με φάβα, ντοματάκι, κρασί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ετος γαστρονομίας» ανακηρύσσει το 2013 για τη Σαντορίνη ο Δήμος Θήρας προτάσσοντας ως βασικό «όπλο» τα ιδιαίτερα γαστρονομικά προϊόντα του νησιού (φάβα, τοματάκι, κρασί).

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης την Τρίτη, ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος απηύθηνε ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να τροφοδοτήσουν το εγχείρημα με ιδέες και δράσεις, ενώ επισήμανε ότι όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου θα ενταχθούν σε αυτό ενώ και η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας, στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρης στάθηκε στην ανάγκη για ποιοτικότερη γεωργία στη χώρα και στη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού για τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή τομέα του τουρισμού.

«Ηρθε η στιγμή να εξαργυρώσει το νησί την ιστορία αιώνων και να μετατρέψει την κακοτυχιά της ηφαιστειογενούς περιοχής σε καλή τύχη και προνόμιο», δήλωσε ο συγγραφέας και γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης που μίλησε στην εκδήλωση.

Η επίσημη έναρξη για το «2013 Ετος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Σαντορίνη, στις 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ