Και ξαφνικά, οι Κινέζοι λατρεύουν το ελληνικό λάδι (και το αγοράζουν σαν τρελοί) - iefimerida.gr

Και ξαφνικά, οι Κινέζοι λατρεύουν το ελληνικό λάδι (και το αγοράζουν σαν τρελοί)

Και ξαφνικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι μόνο το ελληνικό κρασί που έχει κερδίσει τους Κινέζους αλλά και το λάδι μας: Κατά 54% αυξήθηκαν οι εξαγωγές ελληνικού λαδιού στην Κίνα το 2011 και οι τάσεις παραμένουν έντονα αυξητικές, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Φαίνεται πως τη στιγμή που οι Έλληνες λόγω μείωσης εισοδήματος στρέφονται ξανά στις καλλιέργειες, μια μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται: η αγορά της Κίνας. Συγκεκριμένα, οι μεγάλες πόλεις είναι αυτές που αγαπούν περισσότερο το ελληνικό λάδι, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η αξία των εξαγωγών κατά 38%, ενώ η ζήτηση έχει διπλασιαστεί. Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Ελλάδος στο Πεκίνο. Τα κανάλια διανομής λαδιού προς το παρόν περιορίζονται σε εισαγωγείς μικρού μεγέθους καθώς συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται από την ίδια εταιρεία διαφορετικοί διανομείς ανά πόλη
Η τιμή του ελαιολάδου κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα: συσκευασία ενός λίτρου ελαιολάδου πωλείται κατά μέσο όρο προς 90-110 RMB (100RMB = 12 ευρώ), όταν αντίστοιχη ποσότητα σογιέλαιου τιμολογείται 10-13 RMB. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αγορά του ελληνικού λαδιού στην Κίνα θα αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς στο άμεσο μέλλον καθώς η υψηλού εισοδήματος τάξη της Κίνας αρέσκεται σε εκλεκτά προϊόντα, ενώ η έννοια της Ελληνικότητας εξακολουθεί να συγκινεί τους Κινέζους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελαιόλαδο Ελλάδα Κίνα ελληνικό λάδι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ