Υπό ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση - iefimerida.gr

Υπό ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπό ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο τα οικονομικά των ΟΤΑ - Συγκροτήθηκε το παρατηρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκροτήθηκε το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο θα ελέγχει σε μηνιαία βάση την πορεία των εσόδων και των εξόδων στους ΟΤΑ , με στόχο την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, καθώς και απολογισμών.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ορίστηκαν τα επτά μέλη που θα το απαρτίζουν.

Στο όργανο αυτό μετέχουν η Γεωργία Μαραγκού Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία αναλαμβάνει πρόεδρός του, ο Θεόδωρος Οικονόμου Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αρετή Μπελιά Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Ευθύμιος Φωτόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τις εργασίες του Παρατηρητηρίου που αφορούν περιφέρειες, ο Κωνσταντίνος Κουτρομάνος τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ως εμπειρογνώμονας, ο Ανδρέας Κατσαρός Επιστήμονας Συνεργάτης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και ο Παναγιώτης Καρακούσης Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Υπουργείου Οικονομικών.

Το παρατηρητήριο σε περίπτωση που διαπιστώνει απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του 10% θα ενημερώνει εντός μηνός από τη λήξη του τριμήνου, τον ΟΤΑ, δίνοντας οδηγίες και εισηγούμενο μεθόδους για τη διόρθωση της απόκλισης.

Εάν ο ΟΤΑ εξακολουθεί να παρουσιάζει απόκλιση από τους στόχους για δύο συνεχόμενα τρίμηνα τότε θα υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης με σκληρούς όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ