Ποιά είναι η Τίνα Καντελάκη που βρίσκεται στις 10 ισχυρότερες γυναίκες της Ρωσίας - iefimerida.gr

Ποιά είναι η Τίνα Καντελάκη που βρίσκεται στις 10 ισχυρότερες γυναίκες της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία με την αναπτυσσόμενη οικονομία της αποτελεί πλέον φυτώριο νέων και επιτυχημένων επιχειρηματιών, όπου μεταξύ άλλων διαπρέπουν και οι γυναίκες. Στις δέκα πιο ισχυρές γυναίκες της Ρωσίας, συμπεριλαμβάνεται και η Τίνα Καντελάκη που δραστηριοποιείται στον χώρο του Τύπου, της επικοινωνίας και των επενδύσεων.

Η Τίνα Καντελάκη έχει ελληνικές ρίζες από την μεριά του πατέρα της, εξού και το επίθετό της, όμως ο πατέρας της γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γεωργία όπως και η ίδια. Όσο για τη μητέρα της, την Ελβίρα Καντελάκι, έχει μεγαλώσει στην Αρμενία. Η Τίνα σπούδασε φαρμακολογία, όμως σύντομα άφησε τον συγκεκριμένο χώρο για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

Σήμερα κατέχει τη θέση της παρουσιάστριας σε ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα στη ρωσική τηλεόραση. Εκτός από πολύ δυναμική παρουσιάστρια είναι και πολύ καλή επιχειρηματίας καθώς είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρίας παραγωγής Apostol Media Group.

Όσον αφορά την επιχειρηματική της δράση, η Καντελάκη δεν αρκείται στο πολιτικό της τοκ-σόου και στην παραγωγή εκπομπών. Η εταιρία της παρέχει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, αλλά και η ίδια έχει υπογράψει συμβόλαιο εκατομμυρίων με γνωστή εταιρία καλλυντικών για να δανείσει το πρόσωπό της στις διαφημιστικές καμπάνιες στης εταιρίας.

Επίσης είναι ιδιοκτήτρια κορυφαίου εστιατορίου στη Μόσχα, του Tinatin restaurant όπου σερβίρονται μόνο πιάτα που είναι βασισμένα στις συνταγές της μητέρας της. Γι' αυτό και πρόσφατα το εστιατόριο βραβεύτηκε ως το καλύτερο με έθνικ κουζίνα στη Ρωσία.

Θεωρείται πρέσβειρα «ομορφιάς» και υπόδειγμα καλού γούστου, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται στην Ρωσική Επιτροπή Παιδείας και προωθεί την εισαγωγή της τεχνολογίας στα ρωσικά σχολεία, ενώ γενικά στρατεύεται υπέρ της βελτίωσης της ρωσικής εκπαίδευσης.

Μάλιστα στις 28 Φεβρουάριου του 2012, η Καντελάκη διεξήγαγε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους τότε υποψήφιους για τη ρωσική προεδρία, με τίτλο «Το μέλλον της ρωσικής εκπαίδευσης, πώς να αποφύγουμε την καταστροφή». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γίνει επικεφαλής μιας δημόσιας επιτροπής του παρατηρητήριου για «Καθαρές Εκλογές»., το οποίο είχε οργανωθεί από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Νεαρών Δικηγορών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ