Ποινή 8 μηνών στον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για παράβαση καθήκοντος - iefimerida.gr

Ποινή 8 μηνών στον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για παράβαση καθήκοντος

Ποινή 8 μηνών στον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για παράβαση καθήκοντος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκης και Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, για παράβαση καθήκοντος οι δύο πρώτοι και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος.

Σύμφωνα με το cretalive.gr τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε επιχειρηματίας της πόλης, κατηγορώντας τον κ. Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ με βάση τις χρήσης γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον δήμαρχο Ηρακλείου ότι είχε συμφέρον να λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο καταστήματα, αφού όπως υποστήριξε εκεί δραστηριοποιούνται οικονομικά συγγενικά του πρόσωπα . Ο επιχειρηματίας που κατέθεσε τη μήνυση χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και στο δικαστήριο μιλώντας για μια ομάδα ανθρώπων «που κάνει κουμάντο στο Ηράκλειο».

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ