Κική Δημουλά: Στην Ελλάδα επικρατεί σκοτάδι και χάος - iefimerida.gr

Κική Δημουλά: Στην Ελλάδα επικρατεί σκοτάδι και χάος

Κική Δημουλά: Στην Ελλάδα επικρατεί σκοτάδι και χάος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σκοτάδι και χάος». Ετσι περιέγραψε με τρεις λέξεις την κατάσταση στην Ελλάδα η ποιήτρια Κική Δημουλά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην International Herald Tribune, στο πλαίσιο του αφιερώματος που της έκανε η εφημερίδα με αφορμή την έκδοση των ποιημάτων της στα αγγλικά από το πανεπιστήμιο Yale.

Σύμφωνα με το news247.gr, η κυρία Δημουλά μίλησε στον δημοσιογράφο της International Herald Tribune για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, για τους πολιτικούς και φυσικά για το ποιητικό της έργο.

«Πιστεύω πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα κι απ' ότι ήταν την περίοδο της Χούντας. Επί Χούντας υπήρχε αυστηρή επιτήρηση και διώκονταν οι αριστεροί. Σήμερα διώκονται όλοι» είπε η Κική Δημουλά μιλώντας στη Herald Tribune, αναφέροντας, παράλληλα, πως και η ίδια, όπως το σύνολο των συνταξιούχων στην Ελλάδα, έχει υποστεί μειώσεις στη σύνταξή της.

Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το ποιον πολιτικό παρακολουθεί περισσότερο, η κυρία Δημουλά απάντησε: «Βλέπω ειδήσεις και ενημερώνομαι, ακούω όλους τους πολιτικούς λόγους, ιδίως όμως του κ. Βενιζέλου. Είναι πολύ προσεκτική και καλά δομημένη η κάθε του ομιλία. Εξετάζω την ποιότητα, όχι την αξιοπιστία των λόγων του». Οταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε αν πιστεύει πώς λέει αλήθειες, η ποιήτρια απάντησε μονολεκτικά «Οχι».

Οσον αφορά το δικό της έργο, η Κική Δημουλά είπε πως αντιμετωπίζει τα ποιήματά της αποστασιοποιημένα και ότι είναι πεσιμίστρια. «Είμαι μητριά των ποιημάτων μου, τα αντιμετωπίζω αποστασιοποιημένα. Γενικά είμαι πεσιμίστρια. Ο πεσιμισμός είναι η βαθύτερη αγάπη για τη ζωή. Οι αναγνώστες μου λένε πως το έργο μου είναι μια παρηγοριά για αυτούς. Αναρωτιέμαι όμως. Πως μπορώ να τους παρηγορήσω από τι στιγμή που η ίδια είμαι απαρηγόρητη;»

Οταν ρωτήθηκε ποιο είναι το όνειρό της, η Κική Δημουλά απάντησε: «Θέλω να μετατρέψω την πραγματικότητα σε κάτι το λιγότερο πραγματικό».

Η εφημερίδα, στο αφιέρωμά της, αναφέρει πως σύμφωνα με τον συγγραφέα Ακη Δήμου η Κική Δημουλά είναι η καλύτερη Ελληνίδα ποιήτρια μετά την Σαπφώ, ενώ σε ότι αφορά το έργο της σημειώνει πως «η ποίησή της είναι λιτή, με βαθιά νοήματα, χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, μετατρέπει το καθημερινό σε κάτι μεταφυσικό, έχει ως πηγή έμπνευσης ζητήματα όπως αυτά του χρόνου και της μοίρας τα οποία τα κάνει τελείως δικά της, και έχει κερδίσει πιστούς αναγνώστες στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ