Υπάλληλος της πολεοδομίας δήλωνε ψίχουλα και είχε 1 εκατ. ευρώ καταθέσεις - iefimerida.gr

Υπάλληλος της πολεοδομίας δήλωνε ψίχουλα και είχε 1 εκατ. ευρώ καταθέσεις

Υπάλληλος της πολεοδομίας με 1 εκατ. ευρώ καταθέσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε υπάλληλος της πολεοδομίας σε τουριστική περιοχή της Πελοποννήσου, αφού ο έλεγχος έδειξε πως αν και δήλωνε χαμηλά εισοδήματα, οι τραπεζικές τοπυ καταθέσεις έφταναν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega το ΣΔΟΕ έφτασε στα ίχνη του επίορκου υπαλλήλου της πολεοδομίας μετά από σωρεία καταγγελιών από δημότες της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς. Μόλις οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως στους λογαριασμούς τους ο υπάλληλος είχε καταθέσεις ύψους 924.369 ευρώ. Ο ίδιος κλήθηκε να τα δικαιολογήσει και αρχικά δεν μπόρεσε.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως μεγάλο μέρος τους προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του, ενώ αρκετοί από αυτούς πήγαν ακόμα και σε συμβολαιογράφο προκειμένου να κατέθεσαν ενόρκως τους ισχυρισμούς του. Ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εργολάβοι και είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία της περιοχής.

Τελικά το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος παρενέβη άμεσα και έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει ποινική αγωγή για αδικαιολόγητο πόθεν έσχες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ