Το Φεβρουάριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Μακεδονία Παλάς - iefimerida.gr

Το Φεβρουάριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Μακεδονία Παλάς

Το Φεβρουάριο θα επαναλητουργήσει το Μακεδονία Παλάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει το «Μακεδονία Παλάς» σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Το ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει η ιδιοκτησία του ακινήτου, εκτιμά πως η προσπάθεια επαναπρόσληψης του 95% των εργαζομένων στο «Μακεδονία Παλάς» από τον νέο μισθωτή του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, θα τελεσφορήσει.

Στο πλαίσιο του προσωρινού διαγωνισμού για τη 12μηνη ενοικίαση του «Μακεδονία Παλάς», προβλέπεται η ανάληψη δέσμευσης από τον νέο μισθωτή ότι θα επαναπροσλάβει τουλάχιστον το 80% των 120 εργαζομένων. Ωστόσο, κατά την υπογραφή της σύμβασης, το ΙΚΑ θα επιδιώξει να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναπρόσληψη κατ΄ ελάχιστον του 95% του προσωπικού.

Το ξενοδοχείο -με τον νέο μισθωτή και τους επαναπροσληφθέντες- αναμένεται να επαναλητουργήσει εντός του Φεβρουαρίου (πιθανότατα στο πρώτο δεκαήμερο), όπως διευκρίνισε ο κ.Σπυρόπουλος. Αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του προαναφερθέντος διαγωνισμού, η οποία αναμένεται στις 25/1.

«Από την πλευρά μας, κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη διακοπεί η λειτουργία του ξενοδοχείου [...]και εξακολουθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του ΙΚΑ, η εμπορική και ιστορική αξία του «Μακεδονία Παλάς» και τα συμφέροντα των εργαζομένων», κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ