Τόμισλαβ Νίκολιτς: «Η Σερβία δεν πρέπει ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τόμισλαβ Νίκολιτς: «Η Σερβία δεν πρέπει ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»

Η Σερβία δεν πρέπει ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Τόμισλαβ Νίκολιτς προσθέτοντας ότι με δεδομένη την απόφαση της Σερβικής Βουλής όποιος θέλει να αποφασίσει με διαφορετικό τρόπο, πρέπει να συμβουλευθεί πρώτα τους Σέρβους πολίτες. "Δεν θα προτείνω ποτέ να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, ούτε θα είμαι σύμφωνος, αν οι πολίτες της Σερβίας υιοθετήσουν τέτοια απόφαση" τόνισε ο κ. Νίκολιτς σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας RTS.

Το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ "Σύμπραξη για την Ειρήνη" είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα εισέλθει σε στρατιωτική συμμαχία.

"Δεν θα έχουμε υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση, θα έχουμε επαγγελματικό στρατό, ειδικές μονάδες" σημείωσε ο κ. Νίκολιτς τονίζοντας ότι τάσσεται κατά της επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, επειδή η Σερβία δεν έχει πλέον να πολεμήσει με κάποια χώρα, εφ' όσον την περιβάλλουν μέλη του ΝΑΤΟ.

"Αν κάποιος θελήσει να μας επιτεθεί, θα πρέπει να παρακάμψει το ΝΑΤΟ το οποίο μας περιβάλλει και το ΝΑΤΟ δεν θα μας επιτεθεί, επειδή δεν υπάρχει λόγος" εκτίμησε.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Σερβία Τόμισλαβ Νίκολιτς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ