Φήμες για διαφοροποιήσεις αλλά όχι και αλλοιώσεις στη «λίστα Λαγκάρντ» - iefimerida.gr

Φήμες για διαφοροποιήσεις αλλά όχι και αλλοιώσεις στη «λίστα Λαγκάρντ»

Φήμες για διαφοροποιήσεις αλλά όχι και αλλοιώσεις στη «λίστα Λαγκάρντ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο συρτάρι του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης η αρχική λίστα Λαγκάρντ, η «νέα» που έφτασε την περασμένη εβδομάδα από το Παρίσι καθώς και τα πορίσματα της σύγκρισης που έγινε από ειδικευμένα στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την επίβλεψη των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς διαβίβασαν το πόρισμα της σύγκρισης των δύο λιστών στον προϊστάμενό τους εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή ως «άκρως απόρρητο».

Όμως, ο κ. Παντελής απουσίαζε και με εντολή του το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων παραδόθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τέντε, αφού όμως ο ίδιος είχε αποχωρήσει. Κατόπιν αυτών το έγγραφο των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη παρέμεινε ασφαλισμένο στο γραφείο του κ. Τέντε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που όπως δεν είναι απολύτως σαφείς, από την αντιπαραβολή που έγινε μέσω ειδικού προγράμματος σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν έχουν διαπιστωθεί αλλοιώσεις στην αρχική λίστα, αλλά υπάρχουν σαφέστατες διαφοροποιήσεις για τα στοιχεία που περιέχονται σε κάθε φάκελο ονόματος καταθέτη στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.

Αύριο αναμένεται στον Αρειο Πάγο ευρεία σύσκεψη για να συζητηθούν τα ευρήματα της αντιπαραβολής των δύο «καταλόγων» και αν προκύπτουν τελικά ευθύνες για οποιονδήποτε εμπλεκόμενο στη διαδρομή της «αρχικής» λίστας.

Στη Βουλή, τη λίστα θα παραλάβει ο αντιπρόεδρος του Σώματος και επικεφαλής της επιτροπής Πόθεν Εσχες Αθανάσιος Νάκος ο οποίος θα πρέπει να διαπιστώσει αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα ή στενοί τους συγγενείς προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Το νέο υλικό θα αποσταλεί από την Εισαγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μέσω αυτού στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας, που ήδη έχει σταλεί για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα, με τη Βουλή, συνεχίζεται και μάλιστα εντείνεται ο φορολογικός έλεγχος για όλα τα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ