Αυξάνονται οι νεόπτωχοι στη Γερμανία-Πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό - iefimerida.gr

Αυξάνονται οι νεόπτωχοι στη Γερμανία-Πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικά στοιχεία για την αύξηση των νεόπτωχων στα μεγάλα αστικά κέντρα της Γερμανίας παρουσιάζει ολιγόλεπτο βίντεο-ρεπορτάζ του πρακτορείου Deutsche Velle, σύμφωνα με το οποίο το 15% των Γερμανών διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρεται το παράδοξο φαινόμενο το οποίο μοιάζει να μαστίζει τη γερμανική κοινωνία: η έκρηξη της φτώχειας σε συνδυασμό με τη μείωση των ποσοστών ανεργίας.

Ειδικοί πασχίζουν να εξηγήσουν το φαινόμενο της ύπαρξης νεόπτωχων παρότι διαθέτουν εργασία, ένα στοιχείο που τους οδηγεί στην πολιτική μειώσεων των συντάξεων και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, στο σύνολο της Γερμανίας, το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο από 14,5% σε 15,1%, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ανέργων. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί, τονίζουν οι ερευνητές, ως αποτέλεσμα των μεγάλων εισοδηματικών ανισοτήτων, αλλά και του διαρκώς διευρυνόμενου τομέα χαμηλής μισθοδοσίας.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Γερμανία τυπικά φτωχός θεωρείται όποιος έχει ατομικό εισόδημα κάτω των 848 ευρώ τον μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ