Αυτές είναι οι πιο παγωμένες πόλεις του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι πιο παγωμένες πόλεις του κόσμου [εικόνες]

Αυτές είναι οι πιο παγωμένες πόλεις του κόσμου [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και το κρύο είναι τσουχτερό και ανυπόφορο σε πολλές περιοχές της χώρας. Ωστόσο σε κάποιες πόλεις του κόσμου η παγωνιά είναι καθημερινό φαινόμενο και οι άνθρωποι έχουν προσαρμόσει την ζωή τους... υπό το μηδέν! Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία, αυτές είναι οι πιο παγωμένες πόλεις του κόσμου

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο ήταν -88 βαθμοί Κελσίου στις 21 Ιουλίου (!) 1983 στο Βόστοκ της Ανταρκτικής. Μπορεί το νούμερο αυτό να ακούγεται εξωπραγματικό, όμως οι πόλεις που ακολουθούν πλησιάζουν ανησυχητικά πολύ το «ρεκόρ» αυτό.

Βέρκογιανσκ, Ρωσία
Μία πόλη 1.423 κατοίκων ζει σε μόνιμο παγετό με μέση θερμοκρασία τους -45 βαθμούς Κελσίου. Η μικρότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι -67 βαθμοί Κελσίου και οι άνθρωποι εκεί κυκλοφορούν με τεράστια παλτά και γούνινα καπέλα όλο το χρόνο.

Φρέιζερ, Κολοράντο
Σκαρφαλωμένο στα βουνά του Κολοράντο σε υψόμετρο 2.613 μέτρων, το παγωμένο και αφιλόξενο Φρέιζερ φιλοξενεί μόλις 900 κατοίκους. Έχει μία σταθερή θερμοκρασία -32 βαθμών Κελσίου και οι κάτοικοι των ΗΠΑ το ονομάζουν «το παγοκούτι της ηπείρου»

Γιακουτσκ, Ρωσία
Βρίσκεται ανάμεσα στη Σιβηρία και την Καμτσάτκα και θεωρείται η πιο παγωμένη πόλη του κόσμου. Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή είναι -36 βαθμοί Κελσίου. Παρολαυτά, οι 200.000 κάτοικοι ζουν μία σχετικά φυσιολογική ζωή, σε μία πόλη που έχει θέατρα, πάρκα, εμπορικά κέντρα και ακόμα και ζωολογικό κήπο.

Χελ, (Hell), Νορβηγία
Η πόλη που «πάγωσε την Κόλαση», είναι το κλασσικό αστείο μεταξύ των κατοίκων της πόλης Χελ (Hell = Κόλαση) και όχι άδικα αφού η Νορβηγική πόλη διατηρεί μία μέση θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου.

Μπάροου, Αλάσκα
Βρίσκεται μόλις 514 χιλιόμετρα από τον Αρκτικό κύκλο και είναι προσβάσιμη μόνο με αεροπλάνο ή δια θαλάσσης. Η νύχτα εκεί διαρκεί αρκετούς μήνες,με τον ήλιο να δύει τέλη Νοέμβρη και να ανατέλλει ξανά τον Ιανουάριο, οπότε λογικό είναι που η μέση θερμοκρασία της πόλης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι -40 βαθμοί Κελσίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ