Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βραζιλία - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βραζιλία

Με την πρόεδρο της Βραζιλίας συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις επαφές με αξιωματούχους της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, αλλά και την πρόεδρο της χώρας, Τίλμα Ρούσεφ, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βραζιλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας προτού γίνει δεκτός από την πρόεδρο της Βραζιλίας είχε επαφές με κυβερνητικά στελέχη όπως οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών, όπως και ο ειδικός σύμβουλος της προεδρίας για διεθνή θέματα, Μάρκο Αυρέλιο Γκαρσία.

«Το ότι δεν κερδίσατε στις εκλογές δεν μας ξάφνιασε», είπε ο κ. Γκαρσία. «Εμείς να δείτε πόσες φορές είχαμε χάσει». Και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, τόνισε ότι η πρόεδρος είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένη για το τι γίνεται στην Ευρώπη, γιατί βλέπει να επαναλαμβάνονται τα όσα δεινά βίωσε στο παρελθόν η Βραζιλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον ειδικό σύμβουλο της προεδρίας, όχι μόνο για την ψυχολογική ένεση που – όπως είπε - έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί η Ελλάδα βρίσκει στη Βραζιλία μια, παγκόσμιας εμβέλειας, σύμμαχο χώρα.

Ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Αντόνιο Πατριότα, με τον οποίο συναντήθηκε αμέσως μετά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε σθεναρά αντίθετος στην πολιτική της λιτότητας και στη μειωμένη πολιτική διορατικότητα που, όπως είπε, τη συνοδεύει.

Υπήρξε δε συνεκτίμηση ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται δεν είναι βιώσιμο και ότι η πιθανότητα επέκτασης της ύφεσης στον ευρωπαϊκό νότο ενδεχομένως να έχει συνέπειες και για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον για την λατινική Αμερική δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι είναι ένα κοινωνικό εργαστήρι μετανεοφιλελεύθερης πολιτικής, αλλά και γιατί υπάρχουν τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών και της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είχε ξεχωριστή, κατ' ιδίαν, συνάντηση με κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με τα οποία και συζήτησε τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στον αντίποδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών καθώς και τη στρατηγική της Βραζιλίας στο πλαίσιο του ΔΝΤ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί αύριο για το Μπουένος Άιρες.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ