Αυξήσεις από 14% έως 49% στα τιμολόγια προτείνει η ΔΕΗ - iefimerida.gr

Αυξήσεις από 14% έως 49% στα τιμολόγια προτείνει η ΔΕΗ

Αυξήσεις από 14% έως 49% στα τιμολόγια προτείνει η ΔΕΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής παραδέχθηκε πως για τα πολύ μικρά τιμολόγια η αύξηση της ΔΕΗ που προτείνει η επιχείρηση θα φτάσει ακόμα και στο 49%.

Ο κ. Ζερβός ήταν ξεκάθαρος πως για τη χαμηλή κατανάλωση η αύξηση θα είναι πάρα πολύ μεγάλη και θα φτάσει μέχρι το 49% κάτι που σε απόλυτους αριθμούς ο μέσος όρος της επιβάρυνσης θα είναι 10 ευρώ το μήνα. Από εκεί και πέρα για την κατανάλωση άνω των 800 κιλοβατωρών στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών η μεσοσταθμική αύξηση στους λογαριασμούς θα είναι 15 ευρώ για κάθε μήνα , ενώ από 0 εώς 400 κιλοβάτ θα είναι 5 ευρώ το μήνα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ χαρακτηρίζει σχεδόν υποχρεωτική την αύξηση λόγω Μνημονίου.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ μάλιστα υποστήριξε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ είναι αυτό της ρευστότητας καθώς η παρατεταμένη ύφεση έχει μειώσει τις εισπράξεις και έχει αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα που φτάνουν σήμερα στα 1,2 δισ.. Από τις αυξήσεις θα εξαιρεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανάπηροι και όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ