Με δικαστική απόφαση υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών για τους Ορθόδοξους μαθητές - iefimerida.gr

Με δικαστική απόφαση υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών για τους Ορθόδοξους μαθητές

Δικαστική απόφαση για υποχρεωτική παρακολούθηση των Θρησκευτικών από Ορθόδοξους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έλαβε απόφαση για το ζήτημα απαλλαγών μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών υποχρεώνοντας όλους του Ορθόδοξους Χριστιανούς να παρακολουθούν το μάθημα, ενώ, τονίζει ότι η διδασκαλία πρέπει να διατηρεί τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος.

Η απόφαση με αριθμό 115/2012 ελήφθη έπειτα από αίτηση εννέα θεολόγων καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων που αφορούσε την απόρριψη αίτησής τους από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την οποία ζητούσαν παρέμβασή του για να μην απαλλάσσονται οι Ορθόδοξοι μαθητές.

Το Δοικητικό Εφετείο Χανίων ξεκαθαρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, δικαίωμα στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά έχουν μόνο οι αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές, ενώ και ο χαρακτήρας του μαθήματος θα πρέπει να παραμείνει σε Ορθόδοξο προσανατολισμό.

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται χαρακτηριστικά : «Η υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος επιβάλλεται από το άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος, ως παγίως δέχεται το ΣτΕ δια σειράς αποφάσεών του, δια των οποίων προσδιορίζει επιπλέον ότι, το μάθημα των θρησκευτικών όχι μόνο είναι υποχρεωτικό για τους Ορθόδοξους, αλλά πρέπει να διδάσκεται και εις ικανόν αριθμόν ωρών εβδομαδιαίως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ