Περικοπές 25% σε 120.000 υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ -Μαχαίρι και στα επιδόματα - iefimerida.gr

Περικοπές 25% σε 120.000 υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ -Μαχαίρι και στα επιδόματα

Περικοπές 25% σε 120.000 υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ -Μαχαίρι και στα επιδόματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τσεκούρι ετοιμάζεται να πέσει στις αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ καθώς το ενιαίο μισθολόγιο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και εκεί από το νέο έτος και οι μισθοί θα εξομοιωθούν με εκείνους που καταβάλλονται στον στενό δημόσιο τομέα.

Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες περικοπές οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάνουν ακόμα και το 25%. Το μαχαίρι λοιπόν που θα πέσει στους μισθούς των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ θα τοποθετήσει τις υψηλότερες αποδοχές στα 2.200 ευρώ μεικτά για υπαλλήλους με 35 έτη υπηρεσίας και με πτυχίο ΑΕΙ.

Η πλήρης εξομοίωση θα ξεκινήσει για τους 120.000 εργαζομένους από 1 Ιανουαρίου το 2013 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων με την εισαγωγή του νέου βαθμολογίου για πρώτη φορά και στις ΔΕΚΟ.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ξεχάσουν και όλα τα επιπλέον επιδόματα, αφού ορισμένοι από αυτούς θα μπορούν να πάρουν:

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στα 150 ευρώ

Επίδομα απομακρυσμένης εργασίας 150 ευρώ

Επίδομα τέκνων (50 ευρώ το πρώτο παιδί, 70 το δεύτερο κλπ)

Επίδομα θέσης και ευθύνης (900, 450 και 250 ευρώ για γενικούς διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες αντίστοιχα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ