New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι ολιγάρχες - iefimerida.gr

New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι ολιγάρχες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαρακτήρα επιβράβευσης προσέλαβε χθες η δημοσιογραφική κάλυψη της σύλληψης του Έλληνα κροίσου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τους New York Times.

«Σε μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα επίδειξη πυγμής, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη έναν υψηλού προφίλ ολιγάρχη, στην οικία του σε πλούσιο αθηναϊκό προάστιο...» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η σύλληψη συνέπεσε με την έγκριση του πακέτου βοήθειας ύψους 45 δισ. από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι άσκησαν μεγάλη πίεση στην Αθήνα να καθαρίσει την διαφθορά, η οποία αποτελεί τη ρίζα των προβλημάτων της χώρας».

Και προσθέτει: «Λίγες προσωπικότητες του βεληνεκούς του κ. Λαυρεντιάδη έχουν διωχθεί πρόσφατα στην Ελλάδα».

Σε αντίστοιχο άρθρο των Financial Times, αναφέρονται οι λεπτομέρειες της περίπτωσης Λαυρεντιάδη - ο οποίος χαρακτηρίζεται ως συμβολική μορφή της ελληνικής διαπλοκής - και το χρονικό της σύλληψής του, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του όπου αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας πως πρόκειται για συνωμοσία εναντίον «ενός επιχειρηματία ο οποίος πιστεύει στην «Ελλάδα και στο Θεό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ