Προβόπουλος: Κάποιοι κρύβουν λεφτά σε σεντούκια, μαξιλάρια και ντουλάπια - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Κάποιοι κρύβουν λεφτά σε σεντούκια, μαξιλάρια και ντουλάπια

Προβόπουλος: Κάποιοι κρυβουν λεφτά σε σεντούκια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία για την εκροή καταθέσεων το διάστημα όλης της προεκλογικής περιόδου έδωσε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

«Τους μηνες της προεκλογικής περιόδου οι τράπεζες έχαναν κάθε μήνα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τον Ιούνιο έχασαν συνολικά 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου χανόταν 1% του ΑΕΠ κάθε μέρα. Συνολικά από τον Σεπτέμβριο του 2009 εώς τον Σεπτέμβριο του 2012 χάθηκαν από τις τράπεζες 83 δισεκατομμύρια ευρώ».

Αναφερόμενος στο θέμα της ρευστότητας και της δυνατότητας των τραπεζών να δίνουν δάνεια ο κύριος Προβόπουλος ανέφερε ότι ο πιο εύκολος τρόπος για κάτι τέτοιο είναι να επιστρέψουν στις τράπεζες οι καταθέσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων όπως είπε βρίσκεται εντός Ελλάδος σε σεντούκια , σε ντουλάπια και σε μαξιλάρια . Εαν γυρίσουν πίσω γύρω στα 20 δις ευρώ τότε αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για στην οικονομία και μια πολύ μεγάλη ανάσα για στις τράπεζες.

Παράλληλα ο κ. Προβόπουλος προειδοποίησε πως με την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να δώσουν δάνεια, αφού δεν θα ανοίξουν οι «κάνουλες», γι αυτό θα πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε πως η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει ίσως και γρηγορότερα απ'ό,τι προβλέπεται.

Ο κ. Προβόπουλος περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με μελανά χρώματα και τόνισε ότι οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. «Υφεση αυτής της έντασης και διάρκειας είναι ιστορικά πρωτοφανής για την ελληνική οικονομία σε καιρό ειρήνης και έχει σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στα εισοδήματα αλλά και στο παραγωγικό δυναμικό και την κοινωνική συνοχή. Διότι η έλλειψη επενδύσεων και η παρατεταμένη ανεργία συντελούν στην απαξίωση του υλικού και του ανθρώπινου κεφαλαίου» προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ