Η Google συμβάλει στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας - iefimerida.gr

Η Google συμβάλει στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας

Η Google συμβάλει στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ενδιαφέρουσα κίνηση έκανε η Google για να συμβάλει στην προστασία των ζώων υπό εξαφάνιση. Ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με το σήμα της εταιρίας θα «περιπολούν» στις περιοχές της Αφρικής και της Ασίας όπου ζουν προστατευόμενα είδη και θα φωτογραφίζουν τους λαθροθήρες.

Μέσω ενός υπολογιστή-ταμπλέτα, τα μικρά αυτόνομα αεροσκάφη θα παρακολουθούν ρινόκερους τίγρεις και ελέφαντες υπό εξαφάνιση και θα εντοπίζουν έγκαιρα τους επίδοξους λαθροκυνηγούς.

Σύμφωνα με το WWF η επιχείρηση θα κοστίσει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα προσφέρει εξ ολοκλήρου η Google προκειμένου να αναπτυχθεί το ειδικό λογισμικό χαρτογράφησης. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της αμερικανικής εταιρείας Global Impact Award.

Όπως αναφέρει το WWF, η λαθροθηρία και το εμπόριο άγριων ζώων εξολοθρεύει τους πληθυσμούς ορισμένων ειδών όπως ο ρινόκερος και αναστέλλει τις προσπάθειες προστασίας τους.

Μάλιστα το το 2011 σημειώθηκε ρεκόρ λαθροθηρίας ρινόκερων στη Νότιο Αφρική, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για κέρατο ρινόκερου στην Ασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ