1,2 εκατ. δολάρια αρχική τιμή για το πιάνο της «Καζαμπλάνκα» [βίντεο] - iefimerida.gr

1,2 εκατ. δολάρια αρχική τιμή για το πιάνο της «Καζαμπλάνκα» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παίξ'το Σαμ» λέει ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στον πιανίστα του μπαρ στην περίφημη ταινία «Καζαμπλάνκα». Το θρυλικό πιάνο δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby's στις 14 Δεκεμβρίου.

Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας μεγαλύτερο ενθουσιασμό απ' ότι για πολλά έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών. Το πιάνο στο οποίο ο Σαμ έπαιζε το τραγούδι "As Times Goes By", ανήκε σε Ιάπωνα συλλέκτη, ο οποίος το απέκτησε τον 1988 έναντι 154.000 δολαρίων από δημοπρασία του Sotheby's. Tώρα είναι η ώρα να κερδίσει τα μέγιστα από αυτή την εκκεντρική επένδυσή του αφού συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εμβληματική ταινία.

Αυτή τη φορά, η τιμή του θρυλικού μουσικού οργάνου αναμένεται να πιάσει τουλάχιστον 1,2 εκατ. δολάρια.

Η ταινία "Καζαμπλάνκα", όπου πρωταγωνιστούν ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα ρομαντικά δράματα όλων των εποχών. Βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 1942 και απέσπασε 3 Όσκαρ, αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ