Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Μπάμπη Βωβού - iefimerida.gr

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Μπάμπη Βωβού

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Μπάμπη Βωβού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό, ο οποίος συνελήφθη χθες για οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος γιατί εκτός από την μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο, ύψους 1,010 εκατ. ευρώ, στη συνολική οφειλή περιλαμβάνεται και ποσό περίπου 220 χιλιάδων ευρώ από μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών προς το ΙΚΑ.

Σήμερα, επρόκειτο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση της εταιρείας του κ. Βωβού για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, όμως η διαδικασία αναβλήθηκε.

Παράλληλα το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της πλευράς Βωβού για διατήρηση προσωρινής διαταγής που είχε εκδοθεί για την αναστολή εκτέλεσης των απαιτήσεων πιστωτών της.

Για τις 23 Ιανουαρίου 2013, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Ν.3588/2007, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική ΑΕ». Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, λόγω αποχής των δικαστικών. «Όλως παραδόξως, εάν και η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συναίνεση στη διαδικασία εξυγίανσης των βασικών πιστωτών της, που υπερκαλύπτουν το εκ του νόμου απαιτούμενο 60%, το δικαστήριο, κατόπιν παρεμβάσεως του Ελληνικού Δημοσίου, δεν διατήρησε την προσωρινή διαταγή, θέτοντας σε κίνδυνο την εξυγιαντική διαδικασία και διακυβεύοντας τα συμφέροντα των μετόχων και των πιστωτών της εταιρείας.

Επισημαίνουμε ότι και μόνον από το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας (μελέτη και κατασκευή τεχνικών έργων για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αξιοποίηση και ανέγερση αστικών και παραθεριστικών οικισμών) και την υπάρχουσα ακίνητη περιουσία της, οι απαιτήσεις του Δημοσίου, των ασφαλιστικών οργανισμών και του εργατικού δυναμικού είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ