Απίστευτο: Αφησαν ελεύθερο κατηγορούμενο για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ - iefimerida.gr

Απίστευτο: Αφησαν ελεύθερο κατηγορούμενο για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λόγω ενός απίστευτου λάθους ο ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στον Αγιο Ιωάννη στο Ρέντη, αφέθηκε ελεύθερος στα τέλη Οκτωβρίου. Μόλις έγινε αντιληπτό από τις αρχές το λάθος ξεκίνησε η διαδικασία της αναζήτησής του χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, ενώ για την υπόθεση διεξήχθη και ΕΔΕ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δύο μήνες μετά τη δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία κατηγορήθηκαν τόσο για τη δολοφονία, όσο και για τη ληστεία που είχε προηγηθεί αυτής.

Είχαν μάλιστα σχηματιστεί δύο διαφορετικές δικογραφίες. Μία για τη ληστεία και μία για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με το enikos.gr, το δικαστήριο για τη ληστεία έγινε στα τέλη Οκτωβρίου και ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία.

Σημειώνεται ότι ωστόσο, εκκρεμοδικούσε η υπόθεση για τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών.

Όταν επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, λοιπόν... αφέθηκε ελεύθερος, παρόλο που σε βάρος του εκκρεμούσε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενημερώθηκε η Εισαγγελία και αυτή με τη σειρά της το Τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας δίνοντας, παράλληλα, εντολή για ενεργοποίηση του παλιού εντάλματος σύλληψης.

Ωστόσο, ενώ αναζητείται από τα τέλη Οκτωβρίου, κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί. Μάλιστα, πιστεύουν ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Για το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με το enikos.gr, διεξήχθη και ΕΔΕ στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή κάποιου από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Από την έρευνα δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή εμπλοκή σωφρονιστικού στην υπόθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λάθος πιθανόν προέρχεται από τις Δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ