Ακόμη και ο «Οβελίξ» εγκαταλείπει τη Γαλλία για να γλιτώσει από τη φορολογία - iefimerida.gr

Ακόμη και ο «Οβελίξ» εγκαταλείπει τη Γαλλία για να γλιτώσει από τη φορολογία

Ακόμη και ο «Οβελίξ» εγκαταλείπει τη Γαλλία για να γλιτώσει από τη φορολογία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός και «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου Ζεράρ Ντεπαρτιέ φέρεται να πρωταγωνιστεί σε νέα φημολογία που τον θέλει να «την κάνει» από τη χώρα και να εγκαθίσταται σε μια μικρή βελγική πόλη απολαμβάνοντας τα φορολογικά προνόμια που παρέχει η νομοθεσία της χώρας.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη η βελγική εφημερίδα «Le Soir» και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο Ντεπαρντιέ θεωρείται ως ένας από τους ανθρώπους που διαφημίζουν τη χώρα στο εξωτερικό και ήταν αναμενόμενο να βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλη Ρουμπέ, μιας από τις φτωχότερες στη χώρα, τονίζει ότι υπάρχει απογοήτευση για τη στάση του Ντεπαρντιέ, καθώς έπρεπε σε αυτές τις στιγμές να φανεί πιο αγωνιστικό και να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αγαπημένος κινηματογραφικός «Οβελίξ» σκέφτεται να εγκατασταθεί στον «Δρόμο των εκατομμυριούχων» όπως αποκαλείται μια οδός της βελγικής πόλης Νεσίν όπου τα τελευταία είκοσι χρόνια μετοικίζουν πλούσιοι Γάλλοι.

Μάλιστα, οι σκέψεις του Φρανσουά Ολάντ για αύξηση της φορολογίας έως και 75% για τους πολύ πλούσιους αναμένεται να εντείνει το φαινόμενο της «πλούσιας μετανάστευσης».

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί ζάπλουτοι Γάλλοι έχουν ταχθεί απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας για τις φημολογούμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις με καλύτερο παράδειγμα τον δισεκατομμυριούχο Μπερνάρ Αρνό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ