Ο Σόιμπλε μιλά για «περίπλοκα θέματα», η Λαγκάρντ ζήτησε «περισσότερη πρόοδο» - iefimerida.gr

Ο Σόιμπλε μιλά για «περίπλοκα θέματα», η Λαγκάρντ ζήτησε «περισσότερη πρόοδο»

Ο Σόιμπλε μιλά για «περίπλοκα θέματα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμφανής ήταν η διαφωνία μεταξύ Γερμανίας-ΔΝΤ για το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας, στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε και της διευθύντριας του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αμέσως μετά το τέλος του ανεπιτυχούς Eurogroup.

«Τα θέματα ήταν τόσο περίπλοκα που δεν μπορέσαμε να βρούμε μια οριστική λύση», είπε ο κ. Σόιμπλε για τη νέα διαφωνία με το ΔΝΤ τονίζοντας ότι «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επιλογών για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της Ελλάδας». Το κενό αυτό εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 32 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο γερμανός υπουργός απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά πρέπει να υπάρξει λίγο περισσότερη», περιορίστηκε να πει από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε απογοητευμένος, αν και ανέφερε πως μια συμφωνία είναι πιθανή τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο επόμενο Eurogroup.

Στο επερχόμενο Eurogroup, οι εταίροι και το ΔΝΤ θα προσπαθήσουν για τρίτη φορά να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους που θα φθάσει το 190% του ΑΕΠ το 2014. Πάντως στην ανακοίνωσή τους για το χτεσινό Eurogroup εκφράζεται ικανοποίηση για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα:. «Οι προσπάθειες αυτές μαρτυρούν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ