Η ΠΟΕ–ΟΤΑ κατέβασε ρολά σε δημαρχεία, ΚΕΠ και παιδικούς σταθμούς - iefimerida.gr

Η ΠΟΕ–ΟΤΑ κατέβασε ρολά σε δημαρχεία, ΚΕΠ και παιδικούς σταθμούς

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατέβασε ρολά σε δημαρχεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κεντρικό σύνθημα «καμία διαθεσιμότητα, μετάθεση ή απόλυση υπαλλήλων» οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στις υπηρεσίες των δήμων σε όλη τη χώρα.

Από το Σαββατοκύριακο η ΠΟΕ – ΟΤΑ είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κάλεσε τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία, σήμερα, τελευταία ημέρα για παράδοση στοιχείων των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκίνησε στο Δήμο Αθηναίων με τους εργαζόμενους να κάνουν κατάληψη από το πρωί το κτήριο του δημαρχείου Αθηνών στη Λιοσίων. Πολλά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών υπολειτουργούν, ενώ υπό κατάληψη είναι και αρκετοι παιδικοί σταθμοί. Την ίδια ώρα με δυσκολία πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων και αυτό γίνεται μόνο σε νοσοκομεία και λαϊκές αγορές. Παράλληλα σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Υγείας.

Στόχος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήδη από το Σαββατοκύριακο, ήταν να μην εισέλθει κανένας στα δημαρχεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού, ώστε να μην φύγουν ποτέ -με προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- από τα δημαρχεία.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια και συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λειτουργήσει σήμερα ένα ΚΕΠ σε κάθε δήμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ γίνεται κατάληψη αρκετών παιδικών σταθμών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ