Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από τη συλλογή Φέλιου στο συγκρότημα Βιτοριάνο της Ρώμης - iefimerida.gr
 

Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από τη συλλογή Φέλιου στο συγκρότημα Βιτοριάνο της Ρώμης

Έργα από την συλλογή του Σωτήρη Φέλιου πρόκειται να εκτεθούν στην Ρώμη από τις 28 Νοεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του Vittoriano, ανάμεσα στο Κολοσσαίο και την πλατεία «Πιάτσα Βενέτσια».

Το ιταλικό κοινό θα μπορέσει να έχει μια ευρεία εικόνα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από την δεκαετία του ογδόντα μέχρι σήμερα, με ογδόντα οκτώ πίνακες είκοσι πέντε ελλήνων καλλιτεχνών.

Η έκθεση, που φέρει τον τίτλο Ellenico Plurale οργανώνεται από το ίδρυμα «l' Altra Arcadia» με την συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ρώμη, υπό την αιγίδα του ιταλικού υπουργείου πολιτισμού και την υψηλή αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Πρόκειται για ένα βλέμμα που αγκαλιάζει την σύγχρονη ελληνική τέχνη, από την οπτική γωνία μιας μεγάλης ιδιωτικής αθηναϊκής συλλογής. Ένα υποκειμενικό, σίγουρα βλέμμα, αλλά με μεγάλο ιστορικό βάθος», γράφει ο ιστορικός τέχνης Τζουλιάνο Σεραφίνι, επιμελητής της έκθεσης.

«Κύριο στοιχείο στην επιλογή των καλλιτεχνών, ήταν ο κοσμοπολιτισμός τους, από την στιγμή που σχεδόν όλοι έχουν δουλέψει και έχουν ζήσει στο εξωτερικό, ιδίως στο Παρίσι», προσθέτει ο Σεραφίνι.

Βασικό θέμα των έργων που πρόκειται να παρουσιασθούν στην Ρώμη, το ανθρώπινο σώμα: με απόλυτα ακριβή απεικόνιση, με γυμνές μορφές αλλά και σε ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην διάσταση του ονείρου.

Μεταξύ των άλλων, στο συγκρότημα του Vittoriano πρόκειται να εκτεθούν έργα των Χρόνη Μπότσογλου, Αχιλλέα Παπακώστα, Στέφανου Δασκαλάκη, Τάσου Μαντζαβίνου, Μιχάλη Μανουσάκη, Μαρίας Φιλοπούλου και 'Αννας- Μαρίας Τσακάλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (του Θ. Ανδρεάδη - Συγγελάκη)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Ρώμη έκθεση τέχνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ