Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα-Στέλνουν τον Κλίντον για μεσολαβητή - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα-Στέλνουν τον Κλίντον για μεσολαβητή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 11 μέλη μίας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων 5 γυναικών και 4 παιδιών, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν το Ισραήλ βομβάρδισε ένα σπίτι στη Γάζα. Πιστεύεται πως στόχος ήταν ο αξιωματούχος της Χαμάς, Μοχάμεντ Νταλού. Το ίδιο όμως συνέβη και σήμερα...

Χτύπημα από αέρος ισοπέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί δύο σπίτια τα οποία ανήκαν στην ίδια οικογένεια, σκοτώνοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες και τραυματίζοντας 42 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται και παιδιά.

Λίγη ώρα αργότερα, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα ερείπια του πρώην συγκροτήματος εθνικής ασφαλείας, αφήνοντας πίσω τους νεκρό ένα παιδί και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Συνολικά 84 Παλαιστίνιοι, οι μισοί εκ των οποίων πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 720 έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του πενθήμερου πολέμου, ενώ από την αντίπερα όχθη έχουν χάσει τη ζωή τους 3 Ισραηλινοί πολίτες και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Σε συνέντευξη τύπου στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός στρατηγικών υποθέσεων Μοσέ Γιάαλον υποστήριξε ότι πρόθεσή του Ισραήλ είναι η αποφυγή παράπλευρων απωλειών, μέσω «χτυπημάτων ακριβείας»: «επιχειρούμε προσεκτικά, αναγνωρίζουμε το στόχο και καθαρίζουμε πρώτα την περιοχή γύρω του», μέσω ρίψης ενημερωτικών, προεδοποιητικών φυλλαδίων. «Όταν όμως χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες, τότε ποια άλλη επιλογή έχουμε; Όταν τοποθετούν πυραύλους σε πυκνά κατοικημένες περιοχές, όπως τζαμιά και σχολεία, τότε ποιος ευθύνεται για το αποτέλεσμα;».

Στο μεταξύ, χθες Κυριακή, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, το κόμμα του οποίου ηττήθηκε στις εκλογές του 2008 από τον Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται να δείξει πως οι προθέσεις της για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή είναι απόλυτα σοβαρές και ότι κατάλληλος για μια τέτοια αποστολή θα ήταν ο Μπιλ Κλίντον:

«Οι ΗΠΑ έχουν εργαστεί όσο το δυνατό σκληρότερα προκειμένου να επιλυθεί το ισραηλινό-παλαιστινιακό ζήτημα. Έχουν γίνει τόσα πολλά προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Προσωπικά θα διόριζα κάποιον τόσο υψηλόβαθμο όσο είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ώστε να μεταβεί στην περιοχή και να τελέσει καθήκοντα διαπραγματευτή. Το ξέρω ότι θα με απεχθανόταν που το λέω, αλλά χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο μεγάλου κύρους ώστε να καταφέρει να πείσει και τις δύο πλευρές να συζητήσουν προκειμένου να βρεθεί μια λύση», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του CBS ο Μακέιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ