Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του γάμου και της υιοθεσίας ομοφυλοφίλων - iefimerida.gr

Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του γάμου και της υιοθεσίας ομοφυλοφίλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν χθες και σήμερα σε πολλές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους μη πολιτικούς γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και να τους δώσει το δικαίωμα υιοθεσίας τέκνων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της γαλλικής Αστυνομίας, τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του Παρισιού, ενώ πορείες έλαβαν χώρα και στις Λιόν, Τουλούζη και Μασσαλία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονταν μέλη Καθολικών οργανώσεων.

Σήμερα η Καθολική Οργάνωση Civitas καλεί τα μέλη της σε νέα διαδήλωση στο Παρίσι και αναμένονται πάνω από 30 λεωφορεία από όλη την περιφέρεια. Σύνθημά τους είναι ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κακή τάση που χρειάζεται να διορθωθεί». Χθες διαδήλωσαν στη γαλλική πρωτεύουσα χιλιάδες άτομα που δεν αντιδρούν στον νομικό γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά στο ενδεχόμενο να τους δοθεί δικαίωμα για υιοθεσία. «Ένα παιδί χρειάζεται έναν πατέρα και μία μητέρα», γράφει χαρακτηριστικά το πανό.

Παρά την αντίθετη στάση περίπου 1.000 δημάρχων και της Καθολικής Εκκλησίας, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φαντάζει αποφασισμένος να υλοποιήσει την αλλαγή στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Το επίμαχο νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση και αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο τον Ιανουάριο. Ό γαλλικός νόμος επιτρέπει μονάχα τους πολιτικούς γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, ωστόσο, τα πολιτικά ζευγάρια δεν απολαμβάνουν το δικαίωμα υιοθεσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ