Μεγάλες ανατροπές φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο [πίνακες] - iefimerida.gr

Μεγάλες ανατροπές φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αναμένεται να επιφέρει δραματικές αλλαγές για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και δημόσιο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου που φέρνει στο φως ο «Τύπος της Κυριακής» καθορίζεται γενικό όριο συνταξιοδότησης το 67ο έτος και ελάχιστος χρόνος ασφάλισης, τα 15 έτη ενώ οι γενικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, καθορίζονται σε 40 έτη ασφάλισης.

Η αύξηση αυτή τους οδηγεί τους πολίτες σε σύνταξη, είτε στο 67ο έτος ηλικίας, με 15 έτη εργασίας, είτε στο 62ο έτος ηλικίας, αλλά με 40 χρόνια εργασίας.

Εξαιρούνται από την αύξηση του ορίου ηλικίας, οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως μητέρες ανίκανων για εργασία τέκνων και οι ασφαλισμένοι των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας ενώ διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Μεγάλες ανατροπές φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο [πίνακες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ