«Σκάει» από στιγμή σε στιγμή η «βόμβα» της Μέσης Ανατολής - iefimerida.gr

«Σκάει» από στιγμή σε στιγμή η «βόμβα» της Μέσης Ανατολής

«Σκάει» από στιγμή σε στιγμή η «βόμβα» της Μέσης Ανατολής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ έδινε το πράσινο φως, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, για την ανάκληση των αδειών 30.000 εφέδρων του ισραηλινού στρατού, εν μέσω έντονων φημολογιών για πραγματοποίηση χερσαίας επέμβασης μέσα στις επόμενες ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χεσάμ Καντίλ ετοίμαζε εσπευσμένο ταξίδι στη Γάζα σε υποστήριξη της Χαμάς.

Η απόφαση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ήρθε μετά από ολονύκτια εκτόξευση πυραύλων τύπου «Fajr – 5» (μέγιστο βεληνεκές 75 χλμ.) , ιρανικής κατασκευής, από περιοχή εντός των παλαιστινιακών εδαφών με στόχο το Τελ Αβίβ (περίπου 70 χλμ.), με την ευθύνη να την αναλαμβάνει η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Μάλιστα, διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά κανάλια κάνουν λόγο για ρίψη 422 ρουκετών, μεγάλος αριθμός των οποίων εξουδετερώθηκε από το περίφημο σύστημα αεράμυνας «Iron Dome» του Ισραήλ.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών διήρκεσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι σήμερα το πρωί, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 19 Παλαιστίνιους (εκ των οποίων τα 6 παιδιά) και 3 Ισραηλινούς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεοπτική του δήλωση την Πέμπτη, προειδοποίησε: «τις τελευταίες 24 ώρες, το Ισραήλ κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχτεί πυραυλικές επιθέσεις κατά των πολιτών του» και προσέθεσε: «ελπίζω ότι η Χαμάς και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις έλαβαν το μήνυμα».

Πηγές: Deutsche Velle, BBC News, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ