Τo ηλεκτροκίνητο Tesla S ανακηρύχθηκε αυτοκίνητο της χρονιάς [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Τo ηλεκτροκίνητο Tesla S ανακηρύχθηκε αυτοκίνητο της χρονιάς [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To MotorTrend ομόφωνα ανακήρυξε το Tesla S «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης που κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο

Το S επισκίασε τα άλλα 11 υποψήφια αστέρια της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η BMW Σειρά 3 και η Porsche Boxster καθώς και το καινούριο Subaru BRZ. Ο συντάκτης του περιοδικού Motor Trend Άνγκους Μακ Κένζι έγραψε «Στο εσωτερικό του, το S είναι ένα αναθεματισμένα καλό αυτοκίνητο που απλά τυχαίνει να χρειάζεται φορτίσει για να ανεφοδιαστεί»

Ο τίτλος αυτός αποτελεί μία τεράστια νίκη για την Tesla και το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, αν λάβουμε υπόψιν ότι τον τίτλο τα προηγούμενα 64 χρόνια κέρδιζαν μόνο βενζινοκίνητα μοντέλα. Αναμενόμενο ήταν λοιπόν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Έλον Μάσκ,να είναι πραγματικά ενθουσιασμένος:

«Φιλοδοξία μας ήταν να δείξουμε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι πραγματικά καλύτερο από οποιοδήποτε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την ευρεία υιοθέτηση των βιώσιμων μεταφορών» δήλωσε και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν το δείχνει αυτό πιο καθαρά από την ομόφωνη ανακήρυξή του σε αυτοκίνητο της χρονιάς, προσπερνώντας σημαντικούς και εξαιρετικούς ανταγωνιστές.»

Η κριτική επιτροπή που ανέδειξε το μοντέλο S, αποτελούταν από έντεκα κριτές, οι οποίοι ομόφωνα συμφώνησαν ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε από την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τον χειρισμό του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ