Το μεγάλο παζάρι της συγκυβέρνησης στο χώρο του Πολιτισμού - iefimerida.gr

Το μεγάλο παζάρι της συγκυβέρνησης στο χώρο του Πολιτισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιοι θα διοικήσουν τους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας στη νέα εποχή; Την κρίσιμη απόφαση θα πάρει η τρικομματική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού, βάζοντας φρένο σε «προσωπικές» υπουργικές αποφάσεις.

Ο Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός επικρατείας της ΝΔ, ο Στέλιος Αγγελούδης, διευθυντής γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, απαρτίζουν την τριμελή επιτροπή που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τους επικεφαλής των πολιτιστικών φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο. Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις καθυστέρησαν την έκδοση ανακοινώσεων από την επιτροπή όπως είναι λογικό, όμως βασικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Αποφάσεις που αφορούν οργανισμούς όπου έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν οι θητείες των επικεφαλής, χωρίς να αποκλείονται και ευρύτερες αλλαγές όπου κριθεί αναγκαίο. Έτσι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να έχουμε ανακοινώσεις και εξελίξεις για την κενή θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και το ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να παραμείνει στη θέση του ο Γιώργος Λούκος καθώς κρίνεται απολύτως επιτυχημένος. Μάλιστα η ΔΗΜΑΡ είχε εκδώσει και ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι θεωρεί «επιβεβλημένη την ανανέωση της θητείας του κ. Λούκου, που αποτελεί καθολικό αίτημα του καλλιτεχνικού κόσμου». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έγινε ακόμη και ανταλλαγή προσώπων: δέχθηκε η ΔΗΜΑΡ να μην μπει κάποιο πρόσωπο που επιθυμούσε σε άλλη θέση, προκειμένου να επιστρέψει ο Γιώργος Λούκος.

Αξίζει να σημειωθεί ο Δημήτρης Χατζησωκράτης συχνότατα παρακολουθεί παραστάσεις ως απλός θεατής χωρίς να ενημερώνει προηγουμένως όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί του. Έχει θεαθεί να παρακολουθεί παραστάσεις πρωτοποριακού χορού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και διεθνούς εμβέλειας θεάματα στο Εθνικό Θέατρο και αλλού. Σε κάθε περίπτωση η τρικομματική επιτροπή έχει πιάσει δουλειά, βάζοντας κριτήρια και επικαλούμενη τις αντιδράσεις και τις επιθυμίες του καλλιτεχνικού κόσμου. Όλα θα κριθούν βέβαια στις τελικές ανακοινώσεις των ονομάτων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ