Πως έφτασε η λίστα Λαγκάρντ στον Βαξεβάνη - O Βενιζέλος «καρφώνει» Καπελέρη-Διώτη - iefimerida.gr

Πως έφτασε η λίστα Λαγκάρντ στον Βαξεβάνη - O Βενιζέλος «καρφώνει» Καπελέρη-Διώτη

O Βενιζέλος «κάρφωσε» τον Καπελέρη ότι έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στον Βαξεβάνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αποκάλυψη που πέρασε απαρατήρητη στον ορυμαγδό της ψηφοφορίας της Τετάρτης έκανε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του ζήτησε αντί να καλύπτει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ να ψάξει ποιός την διέρρευσε και «φωτογράφισε» τον Γιάννη Καπελέρη. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη άποψη, καθώς κάποιοι ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννοούσε τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ότι συγκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ είπε στη Βουλή:

«Και η λίστα Λαγκάρντ. Ο αγαπημένος του, ο προστατευόμενός του, ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος μου
προσέφερε πράγματι πολύ μεγάλη υπηρεσία με τη δημοσίευση, γιατί όποιος είδε τα ονόματα κατάλαβε ότι ο μόνος που δεν είχε να κρύψει τίποτα ή να προστατεύσει κανέναν, ήμουν εγώ. Αλλά για πείτε μου, κ. Τσίπρα, που σπεύσατε να προσφέρετε πολιτική στήριξη σε αυτόν που δημοσίευσε τα ονόματα -και καλά έκανε και καλά αθωώθηκε και κακώς διώχθηκε με το αυτόφωρο γιατί αυτό ήταν καμπάνια για το έντυπό του δωρεάν».

Και πρόσθεσε «φωτογραφίζοντας» τον Γιάννη Καπελέρη ως διαρροέα της λίστας:

«Η πηγή του κ. Βαξεβάνη που του έδωσε τη λίστα, ποια είναι; Είναι αυτός που την είχε και είπε ψέματα στη Δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Συγκαλύπτετε αυτόν που συγκαλύπτει τον συγκαλύψαντα τη λίστα. Αυτός που την έδωσε στον κ. Βαξεβάνη κι εσείς χοροπηδούσατε πολιτικά δίπλα του. Αυτός είπε ψέματα, όποιος την έδωσε. Ρωτήστε τον προστατευόμενό σας. Γιατί επενδύετε στις πολιτικές αθλιότητες και εγκλωβίζεστε σε αυτές»

Και συνέχισε επιτιθέμενος στον κ. Τσίπρα:

«Μία ερώτηση θα σας κάνω μόνο: Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία που πήραμε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ήταν η καθολική άρση του τραπεζικού απορρήτου. Μπορούμε έτσι να δούμε όλες τις καταθέσεις διαχρονικά, φοροδιαφυγές και ξεπλύματα για 240 δισ. ευρώ καταθέσεων, όχι για λίγα εκατομμύρια στην Ελβετία το 1996. Γιατί το κόμμα σας καταψήφισε δύο φορές την άρση του τραπεζικού απορρήτου; Αυτό να μου πείτε».

Τα μόνα πρόσωπα που κατέθεσαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και δήλωσαν ότι δεν είχαν στην κατοχή τους τη λίστα Λαγκάρντ και δεν γνώριζαν τίποτα γιάυτήν είναι ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιάννης Καπελέρης. Επειδή θεωρείται βέβαιον ότι ο κ. Βενιζέλος δεν εννοεί τον υπουργό Οικονομικών ότι διέρρευσε τη λίστα στον Κώστα Βαξεβάνη τότε υπονόησε τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν ο κ. Βενιζέλος να υπονοεί τον Γιάννη Διώτη.

O ίδιος ο κ. Βαξεβάνης έγραψε χθες το βράδυ στο τουίτερ του, μετά τις αποκαλύψεις Βενιζέλου:

«Εμαθα οτι ο Βενιζέλος ρωτάει που βρήκα τη λίστα. Γιατι δεν ρωτάει το Γραφειο του;»

«Δεν θα ξεχάσω ποτε τον Βενιζελο να λέει πως ψάχνει την αλήθεια κι έναν παιδεραστη που έλεγε πως προστατεύει τα παιδάκια»

«Το μεγάλο ερώτημα κύρ Βενιζέλο δεν είναι που βρέθηκε η λίστα αλλά γιατί την "χάσατε".Γιατί;»

Απαντώντας μάλιστα ο κ. Βαξεβάνης σε κάποιον που έλεγε ότι ο κ. Βενιζελος είναι πολύ οργισμένος γράφει: «Του συμβαίνει συχνά τώρα τελευταία. Επαψε να είναι στο απυρόβλητο και έχασε την κατασκευασμένη "ευφυία" του»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ