Αυτοί είναι οι ομογενείς που εκλέχθηκαν στις ΗΠΑ με τη νίκη του Ομπάμα - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι ομογενείς που εκλέχθηκαν στις ΗΠΑ με τη νίκη του Ομπάμα

Αυτοί είναι οι ομογενείς που εκλέχθηκαν στις ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την συντριπτική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα που του χαρίζει άλλη μία τετραετία στον Λευκό Οίκο, αρκετοί ομογενείς κέρδισαν μία θέση στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Δημοκρατικός Ελληνοαμερικανός Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ και ο Ρεπουμπλικανός Ελληνοαμερικανός Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα και συμπρόεδρος του «Ελληνικού Συνδέσμου» επανεκλέχθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επίσης, επανεκλέγεται και η Δημοκρατική Νίκη Τσόνγκα από τη Μασαχουσέτη, σύζυγος του αείμνηστου Ελληνοαμερικανού γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόνγκα.

Γερουσιαστής επανεξελέγη και ο σταθερός υποστηριχτής των ελληνικών θέσεων Ρόμπερτ Μενέντεζ, από την πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ.

Επίσης από την πολιτεία της Νεβάδα διεκδικεί θέση στη Γερουσία η Δημοκρατική βουλευτής Σέλι Μπέρκλεϊ, ελληνοεβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα για την Δημοκρατική ελληνοαμερικανίδα Ντίνα Τάιτους από τη Νεβάδα η οποία διεκδικεί θέση στη Βουλή, ενώ τη θέση στη Βουλή έχασαν οι υποψήφιοι ομογενείς Τζον Αρβανίτης (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) και Τζέιμς Κάργας (Δημοκρατικός από το Τέξας).

Δημοκρατική ελληνοαμερικανίδα βουλευτής εκλέγεται και στη Νέα Υόρκη, η Κάρολιν Μαλόνι συμπρόεδρος του «Ελληνικού Συνδέσμου»στη Βουλή.

Τέλος, σε πολιτειακό επίπεδο αναμένεται να εκλεγούν ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης, ενώ για την πολιτειακή Βουλή, η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά και η Ρεπουμπλικανή, Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ