Πήραν πίσω τις περικοπές στα άτομα με ολική αναπηρία - iefimerida.gr

Πήραν πίσω τις περικοπές στα άτομα με ολική αναπηρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή έγινε η εισήγηση για εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων, των ατόμων με βαριά αναπηρία, όπως νωρίτερα είχε προαναγγείλει το iefimerida. gr.

Ο υπουγργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε τελικά, όπως νωρίτερα είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr πως «μετά από διαβούλευση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας θα κάνουμε δεκτή την εισήγηση για την εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων, των ατόμων με βαριά αναπηρία».

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε όμως, πως «επειδή κανείς δεν πρότεινε δημοσιονομικό ισοδύναμο είμαι υποχρεωμένος το κόστος αυτό να το επιρρίψω στις συντάξεις άνω των 1500 ευρώ».

Την εξαίρεση των ατόμων με βαριά αναπηρία από τις μειώσεις των συντάξεων είχαν ζητήσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα στην επιτροπή της Βουλής πολλοί βουλευτές.

Μάλιστα ο κ. Κουκουλόπουλος είχε απειλήσει πως αν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ