Kινδυνεύουν και Έλληνες από τον τυφώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη [live κάλυψη από 4 κάμερες] - iefimerida.gr

Kινδυνεύουν και Έλληνες από τον τυφώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη [live κάλυψη από 4 κάμερες]

Kινδυνεύουν και Έλληνες από τον τυφώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη [live κάλυψη από 4 κά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άρχισαν να πλημμυρίζουν περιοχές στο κέντρο της Νεάς Υόρκης.Στην Ουάσιγκτον επιστρέφει εσπευσμένα ο πρόεδρος Ομπάμα καθώς η Σάντι, η χειρότερη καταιγίδα-τυφώνας των τελευταίων ετών γνωστή και ως Frankestorm, απειλεί την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Άδειασαν σουπερμάρκετ, πάγωσαν τα μέσα μεταφοράς, εκκενώνονται περιοχές στο Μανχάταν.

Έχοντας αφήσει ήδη 60 νεκρούς στο πέρασμά της από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ η Σάντι κατευθύνεται ολοταχώς προς στην καρδιά της Νέας Υόρκης.Ήδη τεράστια κύματα σαρώνουν το Νιού Τζέρσι ενώ άρχισαν τα πρώτα φαινόμενα πλημμύρας παρουσιάστηκαν στο Battery Park στη νοτιοδυτική πλευρά του Μανχάταν.Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η Σάντι θα χτυπήσει με την μεγαλύτερη ένταση στην καρδιά της πόλης «που δεν κοιμάται ποτέ» το βράδυ της Δευτέρας (πρώτες πρωινές ώρες Τρίτης στην Ελλάδα).

Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι διακόπτει εσπευσμένα την προεκλογική του εκστρατεία στο Ορλάντο και επιστρέφει στον Λευκό Οίκο για να παρακολουθεί και να συντονίζει την κατάσταση, ενώ προηγουμένως κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το ΝιουΤζέρσι, το Κονέκτικατ, και την Πενσιλβάνια. Ήδη έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση σε 4.671 άτομα στο Νιου Τζέρσι ενώ ακυρώθηκαν 6.500 πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη από χθες έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς, ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία προκειμένου οι 1,1 εκατομμύρια μαθητές της Νέας Υόρκης να είναι ασφαλείς.

Οι δρόμοι της μεγαλύτερης μητρόπολης είναι νεκροί - με εξαίρεση μερικούς αμετανόητους τουρίστες που συνεχίζουν να περπατούν και να αποτυπώνουν τα πάντα με τις κάμερές τους.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Mάικλ Μπλούμπεργκ ζήτησε να εκκενωθούν οι περιοχές Battery Park στο Μανχάταν, οι παραλίες του Κόνι Άιλαντ και του Μπρούκλιν, το Rockaways στο Κουίνς και παραθαλάσσιες περιοχές του Στέιτεν Άιλαντ. Εκτιμάται ότι δέκα εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τις επόμενες ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα καταστήματα Starbucks έχουν ήδη κλείσει σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Ωρες αγωνίες για το επερχόμενο χτύπημα του τυφώνα Σάντι ζουν και χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, των οποίων συγγενείς διαμένουν στην περιοχή. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Αστόρια είναι «η βάση» των ομογενών μας στη Νέα Υόρκη.

Δείτε εδώ ζωντανά το πέρασμα της Σάντι μέσα από 4 διαφορετικές κάμερες.

http://www.livestream.com/nyc

http://www.ustream.tv/embed/2331793?v=3&wmode=direct

http://www.ustream.tv/embed/12402532?v=3&wmode=direct

http://www.ustream.tv/embed/12420672?v=3&wmode=direct

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ