Με πρόσκληση και σωματικό έλεγχο το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο - iefimerida.gr

Με πρόσκληση και σωματικό έλεγχο το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο

Με πρόσκληση και σωματικό έλεγχο το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πιστοί που ήθελαν να προσκυνήσουν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου έπρεπε να διαθέτουν πρόσκληση, αλλά και να περάσουν από σωματικό έλεγχο. Μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορούσαν να περάσουν ελεύθερα στην Εκκλησία. Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια και η σημερινή δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο μοιάζει να είναι πριβέ, αφού οι επιτελείς της αστυνομίας δεν ήθελαν να συμβεί το παραμικρό.

Την ίδια ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει με αστυνομικούς, αφού 2.000 άντρες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται επί ποδός τόσο για τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, όσο και για την παρέλαση της Κυριακής.

Η αστυνομία θα ακολουθήσει σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα με τους θεατές-πολίτες να μην μπορούν να πλησιάσουν πιο κοντά από τα 100 μέτρα την εξέδρα των επισήμων. Στην παραλιακή λεωφόρο θα στηθεί και ο φράχτης που μπαίνει μπροστά από το Κοινοβούλιο στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών ατόμων που κρίνονται ύποπτα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.και σκάφη του Λιμενικού θα σαρώνουν τις «κόκκινες» περιοχές από αέρα και θάλασσα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ