«Είμαστε όλοι Ελληνες» - 112 ιταλοί καλλιτέχνες «ζωγραφίζουν» για την Ελλάδα - iefimerida.gr

«Είμαστε όλοι Ελληνες» - 112 ιταλοί καλλιτέχνες «ζωγραφίζουν» για την Ελλάδα

«Είμαστε όλοι Ελληνες» φωνάζουν ιταλοί καλλιτέχνες στο Μουσείο Μπενάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης για την Ελλάδα προχώρησαν 112 ιταλοί εικαστικοί καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσίασαν και δώρισαν τα έργα τους στο Μουσείο Μπενάκη.

Τα εγκαίνια της έκθεση «Siamo tutti Greci - Είμαστε όλοι Έλληνες», στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι νέοι καλλιτέχνες από την Ιταλία θα γίνουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην εικαστικό Ρεντζογκάλο, στη διευθύντρια του πολιτιστικού φορέα ArcoDiRab Project, Dea Bedin και της ιστορικού τέχνης, Αλίς Ρουμπινί.

Με την κίνησή του αυτή θέλουν να εκφράσουν αφενός τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, αφετέρου να αναγνωρίσουν την κοινή ιστορική - πολιτιστική μνήμη, που συνδέει τους δύο λαούς της Μεσογείου.

Τα έργα θα διατίθενται προς πώληση στο κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αλλά και μετά τη λήξη της, μέσω του Πωλητηρίου του κτηρίου της οδού Πειραιώς.

«Είμαστε όλοι Ελληνες» - 112 ιταλοί καλλιτέχνες «ζωγραφίζουν» για την Ελλάδα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ