Την επεξεργασία προσχέδιου νόμου για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων ανακοίνωσε ο Στυλιανίδης - iefimerida.gr

Την επεξεργασία προσχέδιου νόμου για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων ανακοίνωσε ο Στυλιανίδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ανοίγει ξανά η συζήτηση για τη συμμετοχή των ομογενών στις εθνικές εκλογές καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι ειδική ομάδα εργασίας έχει αναλάβει την επεξεργασία ενός σχετικού προσχεδίου νόμου.

Ενημερώνοντας τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής ης Βουλής για τη Διασπορά εξήγησε στους βουλευτές ότι όταν ετοιμαστεί το προσχέδιο νόμου, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ενώ θα αξιοποιηθούν και οι όποιες διορθωτικές προτάσεις των κομμάτων.

Ο κ.Στυλιανίδης ισχυρίστηκε ότι οι ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις επιβάλλουν τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης από διευρυμένη πλειοψηφία 200 βουλευτών ενώ αναφέρθηκε και σε μια καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας παράλληλα ότι μόνο η Ελλάδα και η Ιρλανδία δεν παρέχουν ακόμη αυτό το δικαίωμα στους ομογενείς τους.

Θετικά αξιολόγησαν την πρωτοβουλία τα υπουργού Εσωτερικών όλα τα μέλη της Επιτροπής για τη Διασπορά ενώ δεν έλειψαν και συγκεκριμένες προτάσεις με την Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ανδρέα Λοβέρδο να τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μίας ή δύο περιφερειών εξωτερικού με την ταυτόχρονη αφαίρεση εκλογικών εδρών βουλευτών Επικρατείας.

Στην συνεδρίαση το παρόν έδωσε κι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης ο οποίος μετέφερε την απογοήτευση της ομογένειας για την απουσία συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων σχετικά με την εκπροσώπηση των αποδήμων στη Βουλή, ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι οι ομογενείς δεν φιλοδοξούν με την ψήφο τους να διαδραματίσουν ρυθμιστικό ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ